Har du set noget? Politiet søger vidner til 20-årigs vanvittige køretur

112

10/6/22 | 15:01

Skrevet af Kathrine Frich

Politiet søger vidner: En 20-årig mand er sigtet for blandt andet kørsel uden kørekort, kørsel i alkoholpåvirket tilstand, angreb på 15-årig og besiddelse af kniv.

I går aftes omkring klokken 19.00 begyndte Midt og Vestsjællands politi at få flere anmeldelser om en ung bilist, der kørte yderst hasarderet.

Det skriver politiet i deres døgnrapport

Flere ringede med anmeldelser

Hel præcist fik politiet klokken 19.09 flere anmeldelser fra bilister om en anden bilists kørsel, der ifølge anmeldelserne blev beskrevet som hensynsløst og hasarderet. Bilistens kørsel foregik indledningsvist i Snertinge-området, men fortsatte i retning mod Svinninge, der ligger i Kalundborg kommune.

Borgere spottede den unge bilist i Svinninge omkring klokken 20.00 også de bemærkede bilistens hensynsløse kørsel og anmeldte det til politiet.

En stjålet bil

Under den unge mands køretur var nummerpladen blev aflæst. Derfor kunne politiet få kontakt til bilens ejer. Her blev det klart at bilen blev benyttet uden bilejerens tilladelse af en person, der ikke havde et kørekort, og som i øvrigt kunne mistænkes for at have stjålet bilen.

Til sidst fik politiet oplysninger fra en opmærksom bilist om, at bilen var henstillet på en parkeringsplads på Hovedgaden i Svinninge.

Her samlede politiet den 20-årige mand fra Holbæk op. Han befandt sig ved den anmeldte bil, som havde flere friske skader formentlig som følge af den hensynsløse kørsel.

Alkohol, kniv og narkotika

Den 20-årige var kraftigt påvirket af spiritus og måske også narkotika, derfor blev han sigtet for overtrædelse af færdselsloven og anholdt. Derudover havde manden som tidligere nævnt aldrig taget et kørekort.

Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en hobbykniv med en bladlængde på ca. 7 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med besiddelse af hobbykniven, blev den nu anholdte 20-årige også sigtet for overtrædelse af knivloven.

Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen i Svinninge, hvor bilen kunne afhentes.

Vold mod 15-årig

Senere på aftenen fik politiet en anmeldelse om vold fra pårørende til den ene af to 15-årige drenge, der kl. ca. 19.10 havde opholdt sig på en tankstation på Hovedgaden, Svinninge.

Her var de blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde spurgt dem efter en cigaret. Det havde de ikke, og derfor havde manden taget fat i og klemt begge drenge ved kravebenet samt skubbet den ene omkuld, så han faldt ind i sin knallert, der væltede og fik skader.

Manden kørte efterfølgende fra stedet i den bil, som flere andre anmeldere havde set køre rundt i Snertinge og Svinninge-området.

Ved du noget?

Efterforskningen fortsætter i et forsøg på at få klarlagt farligheden i den kørsel, som den 20-årige er mistænkt i Snertinge- og Svinninge-området.

Vidner, der endnu ikke er afhørt af politiet, må gerne henvende sig med oplysninger om hans kørsel, så vidnernes forklaringer kan indgå i sagen mod den 20-årige.

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.