Fem dage med påsatte brande i samme by: Politiet sætter ekstra ind

112

10/07/2022

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af Kathrine Frich

Fem dage i træk har der været påsatte brande i Slagelse

Det lokale brandvæsen i Slagelse har haft travlt de sidste par dage. Fem dage i træk har der nemlig været påsatte i Slagelse. Og der er netop tale om brande i flertal.

Jens Jedig Christiansen, leder af lokal efterforskning i Slagelse, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, giver lørdag følgende status på de mange brande i Slagelse:

- Vi har været ramt af flere brande i Slagelse – helt tilbage fra den 5. juli tidligt om morgenen, hvor der blev konstateret ild på en lokalitet. Sidenhen er det sket i nogle andre tilfælde fortrinsvist tidligt om morgenen, men også sent om aftenen.

- Og senest er der sket et tilfælde her til eftermiddag på en lokalitet i Slagelse, tilføjer han til TV 2 Øst.

Indsætter flere patruljer

De mange brande får nu politiet til at øge indsatsen, hvorfor man indsætter flere patruljer i området. Det gør, at man kan rykke hurtigere ud, skulle der opstå ny brande. Det er ganske normal procedure i sådanne situationer, oplyser Jens Jedig Christiansen

- Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at konkludere noget på brandene. Men man er nødt til også at forholde sig til, at inden for så kort tid, så er det påfaldende, at der sker brand på et forholdsvist mindre geografisk område, forklarer Jens Jedig Christiansen.

Det er derfor politiets teori, at der godt kan være tale om påsatte brande. Det er dog ikke noget, man 100 % kan fastslå.