Arrangerede gaderæs midt på motorvej

112

04/04/2022

Foto: Politi
Foto: Politi

Skrevet af Redaktionen

Med påstand om frihedsstraf tiltaler anklagemyndigheden nu en 19-årig mand for at agere ’starter’ af ulovlige gaderæs midt på Frederikssundmotorvejen en lørdag aften i februar. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet er en 19-årig mand fra Vestsjælland nu tiltalt for at medvirke til afvikling af flere ulovlige gaderæs på Frederikssundmotorvejen lørdag den 12. februar mellem klokken 22.40 og 22.50.

Tilsyneladende stod han midt ud på motorvejen mellem kørebanerne, vinkede ventende biler frem to og to og gav dem håndtegn til start, hvorefter bilerne kørte om kap mod hinanden i høj hastighed ud ad motorvejen.

Anklagemyndigheden lægger op til en frihedsstraf, fordi medvirken til kap- og væddeløbskørsel på en offentlig vej er omfattet af skærpelserne for vanvidskørsel og dermed kan udløse 20 dages ubetinget fængsel. 

Den 19-årige er desuden tiltalt for at give anvisninger for trafikken uden bemyndigelse.

Den pågældende lørdag aften anmeldte flere bilister, at der blev kørt gaderæs på Frederikssundmotorvejen, og at den var blokeret. Da politiet kom frem, stak alle af, men en færdselsbetjent pågreb ’starteren’.

Sagen skal afgøres ved Retten i Hillerød sidst i april.

Københavns Vestegns Politi fortsætter indsatsen mod ulovlige gaderæs på offentlige veje.