Opfordring til Putin: Bomb denne tyske by

Ukraine-krisen

12/10/2022

Skrevet af Emil B.

I en video, der florerer på internettet lige nu, fortæller en formodet russer, at Putin ikke blot bør bombe Kiev, men fortsætte sin hævn og kaste bomber over Dresden også.

Bombning af Kiev ikke nok

Den ca. ti sekunder lange viser en pro-ukrainsk demonstration på Dresden Neumarkt, pladsen ved siden af den genopbyggede Frauenkirche, som fandt sted i mandags.

En kvinder siger her på russisk: "Vladimir Vladimirovich, i dag var ikke nok." Med hendes i dag hentyder hun formentligt til Putins angreb på Kiev, og hun fortæller derved, at han bør hævne sig flere steder.

Efter at Krim-broen faldt, indledte den russiske præsident en massiv offensiv mod den ukraniske hovedstad. En stor antal bomber ødelagde flere bygninger, og tabet af menneskeliv er oppe på mindst 19. Det bekræfter Ukraine.

Og ifølge kvinden bør det næste mål blive Dresden, for som hun siger: "Her i Dresden kan man virkelig slå til."

Og meldingen fik følelserne frem i Dresdens borgmester.

Borgmester Hilbert: Had må ikke få plads

Allerede samme eftermiddag talte Dirk Hilbert (50, FDP), borgmester i Dresden: "I Dresden bor der både folk fra Ukraine og Rusland, og her lever de i fred og frihed sammen," skrev han på Twitter.

Hans kontante udmelding er nok en naturlig reaktion på hendes opfordring, men mon ikke, at han også blev mindet om Dresdens fortid?

Bombningen af Dresden under 2. verdenskrig

Dresden var allerede et mål under 2. verdenskrig. Her blev mange hjem og vartegn bombet, og de blev efterfølgende bygget op indtil 2000'erne.

Det uden tvivl mest berygtede offer for de brutale angreb var Frauenkirche, der ligger i centrum af Dresden. Genopbygningsarbejdet for denne kirke blev først afsluttet i oktober 2005.

Alene i Dresden døde mellem 22.700 og 25.000 mennesker i angrebene fra d. 13. til d. 15. februar.

Putin skal derfor tænke sig ekstra godt om, da Dresden dels ligger i FN's territorie, og dels har massiv symbolsk betydning for verdenshstorien.