Efter Putins udmelding om mobilisering: Denne søgesætning eksploderede

Ukraine-krisen

22/9/22 | 08:24

Skrevet af Emil B.

Putin meldte i går ud, at han vil delvis mobilisere den russiske hær. Det fik russerne til tasterne og søgesætningen: "hvordan brækker jeg en hånd eller arm" eksploderede på Google.

Søgesætning eksploderer

Faktisk startede det allerede, mens Putin holdt sin tale. Her startede folk med at søge på, hvordan de brækker en arm eller en hånd.

Og efter talen steg det støt og fra klokken otte til klokken ti blev antallet af søgningerne på sætningen mangedoblet. Det viser Google Trends.

Det kan være grunden til det

Der er ikke noget sikker grund til, at folk har valgt at søge på det her. Men det skyldes muligvis den modstand, som det russiske folk har mod krigen i Ukraine.

Derfor er en mulig grund til det, at russere ønsker at slippe for at komme i krig og derfor forsøger at finde en mulig grund til ikke at kunne deltage som soldat.

Det skyldes, at fysisk uegnede personer ikke bliver indkaldt til militærtjeneste. Det er dog ikke til at sige, om det er nok, da en sådan skade blot er et midlertidig skade, der heles.

Ikke det eneste, der eksploderede

Der ser også ud til, at folk meget gerne vil ud af Rusland. Derfor steg flybillet ud ad Rusland også massivt, efter Putin talte om at mobilisere landet.

Ifølge Google Trends skete det efter talen, hvor der kom en stor stigning i antallet af søgninger på Aviasales, der er Rusland mest populære hjemmeside for reservation af flybilletter.

Derfor steg priserne også voldsomt. Faktisk stod det billigste fly til Dubai til 5000 dollars, omkring 38.000 kroner

Kilde: YouTube @Guardian News

Kilde: YouTube @Guardian News

Ruslands mobilisering af hæren

Forleden talte Putin til folket. Her fortalte han, at den russiske befolkning skal mobiliseres i den fortsatte krig mod Ukraine.

Han fortalte, at 300.000 nok er det antal af mennesker, som hæren skal udvides med.