Vegansk restaurant tvunget til at tilføje kød til menuen: Grunden vil overraske dig

Udland

01/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du prøvet en vegansk pizza?

Restauranter er vant til at sørge for en bred vifte af kostbehov, men du ville forvente, at et helt vegansk tilholdssted holder sig til plantebaseret mad.

Det skriver Mirror

Men én vegansk restaurant har måttet tage den svære beslutning at begynde at servere kød.

Prøvet alt

Nomas Gastrobar sagde, at de har været nødt til at træffe den svære beslutning om at forblive åben, hvor chefer vælger at tilføje kødmuligheder sammen med deres veganske retter for at øge overskuddet.

Spisestedet sagde, at det undersøgte mange andre veje, før de traf denne beslutning, men følte, at de var nødt til at gøre dette for at holde åbent.

De fortalte, at de har holdt deres drikkevarepriser de samme, på trods af leveomkostningskrisen, og har prøvet en række pengebesparende tilbud - men dette har ikke hjulpet på den økonomiske situation på restauranten i Macclesfield, Cheshire.

Er nød til at betale løn

De siger, at tiltaget er for at hjælpe dem med at betale deres personales løn og deres husleje.

Den tidligere plantebaserede restaurant fortæller, at de har haft mange kunder, der forlod stedet efter at have set, at de kun havde en vegansk menu, hvilket ikke har været fantastisk til omsætningen.

I øjeblikket har Nomas Gastrobar to separate menuer med en vegansk brunch, der serveres indtil kl. 12.00 - så er frokostmenuen tilgængelig - inklusive en række veganske burgere og pizzaer.

Selvom menuen hovedsageligt er vegansk, har de bragt kødmulighederne "til dem der vil have dem", på trods af at ejeren, Adonis Norouznia, er veganer.

En svær beslutning

En talsmand for Nomas Gastrobar sagde:

"For det første vil vi gerne takke alle, der har vist deres støtte i løbet af de sidste 24 timer. Det betyder alverden på et så vanskeligt tidspunkt. Vi forstår, at vores beslutning om at begynde at servere kød på vores menukort kan komme som noget af et chok for folk, det gjorde det bestemt for os. Men dagligt er vi vidne til, at folk går ind på Nomas Gastrobar og ser den veganske menu og derefter går ud. Eller endda siger 'Er det hele vegansk' og så går. Som svar på kommentarer som 'Er der ingen anden måde', lover vi, at vi har udforsket så mange muligheder. Når den nye menu sker, vil størstedelen af ​​den stadig være vegansk. Der vil være et par kødalternativer til dem, der ville foretrække dem. Vi har set et par kommentarer som 'Jeg havde planlagt at besøge, men nu vil jeg ikke'."

De fortsatte med at sige, at kommentarer som den "ikke betyder meget" i øjeblikket, da de kæmper for at betale deres "vidunderlige holds løn" og husleje.

"Vi har fundet det temmelig forbløffende, noget af det grimme i kommentarerne", skrev de og fortsatte:

"Vi har truffet dette valg ud fra et sted for overlevelse for vores familiedrevne virksomhed og at se mennesker, der er beregnet til at 'elske' alle væseners at være forfærdelige for hinanden har virkelig været oprørende."

Støtte fra lokalmiljøet

Efter at have delt deres grunde skyndte de spisende gæster at rose restaurantpersonalet for deres gennemsigtighed, med nogle fremhævede, at det må have været en "svær beslutning".

En anden skrev: "Det er godt, at du er gennemsigtig omkring det. Du behøver ikke at gå rundt i verden for at overleve og holde sig oven vande."

Andre lovede deres urokkelige "støtte", uanset beslutningen.