Gartner deler 3 simple tricks: Sådan undgår du gule pletter i græsplænen

Hus og have

30/04/2024

Foto:Shutterstock
Foto:Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En gul græsplæne er aldrig særlig pæn, men du kan nemt gøre noget ved det.

Dårligt vejr, skadedyr og plæneplejefejl kan alle bidrage til, at plænen ser træt, plettet og gul ud.

Det skriver Express.

En plettet og gul græsplæne er ikke æstetisk tiltalende, og hvis den ikke bliver ordnet, kan der opstå større problemer.

Høje temperaturer stresser græsset

Chris McIllroy hos The Grease People har delt forskellige måder at forhindre disse problemer på.

"De høje temperaturer i sommervarmen kan forårsage stress for dit græs og bremse væksten i processen, hvilket gør det svært for dit græs at forblive sundt. For at sikre, at dit græs er i den bedst mulige position til at modstå varme og stress, skal du sørge for, at du fodrer din græsplæne." fortæller Chris McIllroy og fortsætter:

"For at sikre, at du får mest muligt ud af din gødning, venter de bedste forhold på dage, hvor der forventes regn. Gødning kan ikke lide solen, og den kan lide fugtig jord, hvilket gør regnfulde og overskyede dage til de perfekte dage til dette job. Det er vigtigt at få gødet din græsplæne tidligt på sommeren, da høje niveauer af kvælstof efter august ikke er egnede til brug på grund af det kommende efterårsvejr."

Undgå gule pletter

Ud over at gøde græsplænen, er det vigtigt at fjerne store havemøbler fra græsset så meget som muligt.

I varmt vejr kan det være fristende at efterlade havemøbler, grill og endda soppebassiner på græsplænen, men det kan være skadeligt.

Ved at efterlade tunge genstande på plænen forhindrer græsset i at få adgang til den vitale luft, lys og vand, det har brug for for at trives på et tidspunkt, hvor det allerede kæmper.

Hvis disse ting ikke kan lægges væk, så prøv at flytte dem rundt på plænen, så hver sektion får en chance for at trække vejret.

Gensåning efter ukrudt

I løbet af sommermånederne kan ukrudt også være et stort problem for haveejere, især når de begynder at vokse på græsset.

Eksperten sagde:

"Der er to muligheder for at fjerne ukrudt fra dit græs. Den første er at grave ukrudtet op manuelt, eller den anden er at anvende en kemisk ukrudtsmiddel. Du kan bruge begge metoder, hvis din græsplæne er etableret, men brug ikke gødning, ukrudt eller mosdræber på en nysået græsplæne, da det kan have en negativ effekt. For at fjerne uønsket ukrudt kan vi bruge teknikker at grave ukrudtet ud med en spade og lappe med græsfrø."

Hvis mange af områderne ser tynde ud på grund af fjernelse af ukrudt, er det et godt tidspunkt at reparere dem ved at genså, ifølge Chris.

"Hvis du vil prøve at genså, er der et par trin, du skal følge. For det første skal du sørge for at tage dig tid til at klargøre græsplænen, dette inkluderer at luge plænen og fjerne snavs såsom sten. Dernæst er det tid til at oprydde og gøde plænen med en quick release gødning. Fugt til sidst jorden og drys frø, vand og rul derefter græsplænen. Det sidste trin er at læne sig tilbage og nyde din lækre grønne græsplæne."