Eksplosion på tankstation dræber mindst 35 mennesker

Udland

16/08/2023

Foto: Det russiske ministerium for nødsituationer
Foto: Det russiske ministerium for nødsituationer

Skrevet af Redaktionen

Ved en eksplosion og en stor brand på en tankstation er mindst 35 mennesker omkommet.

Mindst 35 mennesker er omkommet efter en eksplosion og en stor brand på en tankstation i den russiske Kaukasusrepublik Dagestan i en forstad til hovedstaden Machatsjkala.

Yderligere 64 mennesker blev såret, fortæller myndighederne tirsdag. Kreml-chef Vladimir Putin (70) og den hviderussiske leder Alexander Lukasjenko (68) udtrykte deres kondolencer til de efterladte.

Ifølge de første oplysninger fra efterforskerne brød ilden ud under vedligeholdelsesarbejde på en bil. Flammerne spredte sig til et tilstødende rum, hvor der ifølge de første oplysninger var opbevaret brandbar gødning. Dette førte til eksplosionen. Ifølge efterforskerne er der indledt strafferetlige undersøgelser.

Omkring 260 brandmænd var i aktion i flere timer. Uden deres "heroiske indsats" ville antallet af ofre have været endnu højere.

På en video offentliggjort af nyhedsbureauet Ria Novosti kunne man se flammer, der steg op fra en bygning, og de blev efterfulgt af en gigantisk eksplosion. Et øjenvidne fortalte avisen "Iswestija", hvordan branden brød ud på en plads med parkerede biler og hurtigt nåede tankstationen. "Efter eksplosionen fløj alt omkring os. Vi kunne ikke se noget," sagde han.

"Alt omkring os stod i flammer," fortalte et andet vidne til tv-stationen Ren-TV, mens lægerne behandlede hans skade i hovedet.

Den russiske regering sendte et fly for at bringe alle alvorligt sårede til Moskva. Dagestans regering erklærede landesorg. Ruslands præsident Putin udtrykte sin kondolence til de afdødes pårørende og ønskede de sårede en hurtig bedring. Hans hviderussiske allierede Lukasjenko sluttede sig til kondolencerne.