Det bedste tidspunkt at gå i seng på for at undgå "stille dræber"

Sundhed

07/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mange af os har forhøjet blodtryk uden at vide det. Men ifølge en ny undersøgelse er der en ideel time at gå i seng, hvis du vil mindske risikoen for hjertekarsygdomme.

Eksperter siger, at der er en ideel tid til at kravle under dynen, hvis du vil mindske risikoen for potentiel dødelige hjertekarproblemer.

I en undersøgelse offentliggjort i European Heart Journal og delt af The Mirror undersøgte 103.712 deltagere over en uge, og eksperter undersøgte forholdet mellem det tidspunkt, hvor deltagerne lægger hovedet på puden og hjerteproblemer. Der blev rapporteret 3.172 tilfælde, og de, der gik i seng mellem kl. 22.00 og 22.59, blev forbundet med 'laveste forekomst af hjerte-kar-sygdom'.

Dødbringende sygdom

Hjertekarsygdom er den mest betydningsfulde årsag til dødsfald på verdensplan. Den er ansvarlig for mere end 18 millioner dødsfald hvert år. Risikoen stiger med fedme og diabetes.

Forhøjet blodtryk udgør også en fare og er ekstremt almindeligt, idet omkring en ud af tre voksne i fx Storbritannien lider af tilstanden. Kendt som hypertension, er det en af de mest betydningsfulde risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom.

Og dine chancer for at udvikle det er større, hvis du har højt kolesteroltal og forhøjet blodtryk, hvilket er en af ​​grundene til, at sundhedsmyndighederne anbefaler, at du holder dit blodtryk lavt. Ifølge Harvard School of Public Health er din kost en god måde at hjælpe med at holde blodtrykket i skak på.

Det anbefales at indtage fødevarer og drikkevarer med højt kaliumindhold, da mineralet arbejder for at fjerne natrium fra kroppen, noget der hæver blodtrykket. Jo mere kalium du spiser, desto mere natrium er kroppen i stand til at udskille gennem urinen. Det essentielle mineral hjælper også med at slappe af i blodkarrenes vægge og reducerer yderligere blodtrykket.