Hund og ejer lider af samme sygdom: Sådan tilbringer de deres sidste fælles måneder

Kæledyr

25/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

En far til tre børn blev knust, da en dyrlæge diagnosticerede hans labrador ved navn "Bella" med en trist sygdom. Men så fandt han ud af, at han også kæmper mod den samme potentielt dødelige sygdom. Nu tilbringer de deres sidste måneder sammen.

Simon O'Brien og hans hund havde lignende symptomer: De følte sig konstant trætte og tørstige. Undersøgelser sidste år afslørede, at begge havde nyrekræft.

Det skriver Tag24

Overbevist om, at hans dage var talte, begyndte den 48-årige at planlægge sin egen begravelse og ordne vigtige familieanliggender. Han skrev endda breve til sine børn Ivy (27), Callum (18) og Niamh (14), som de skulle åbne ved store begivenheder i fremtiden.

Men heldigvis skulle det hele vise sig at være unødvendigt: Tidligt i år begyndte O'Briens syptomer at aftage, efter at han havde fået fjernet sin nyre i en syv timer lang nødoperation. Det rapporterer den britiske tabloidavis Metro.

For gammel til operation

Han blev derimod nedslået, da det blev kendt, at den samme operation var for risikabel for den otteårige hund.

Derfor tilbringer projektlederen nu den knappe, dyrebare tid, de har tilbage, sammen med sin elskede Bella.

"Hun er min bedste ven og så meget mere end bare en hund for os; hun er en del af vores familie," sagde Simon O'Brien, der bor i den engelske by Aintree sammen med sin kone Ruth og børnene.

Begge lider af nyrekræft

"Det ramte os som en lyn fra en klar himmel, og det var forfærdeligt at have to kræftsygdomme i familien samtidig," fortsatte han.

Da Bella begyndte at tabe sig, sove mere og drikke meget vand i maj 2022, ringede alarmklokkerne. Tidligere havde hun altid været glad og legede gerne med børnene.

"Hun plejede også altid sit udseende, men pludselig stoppede hun med det og gemte halen mellem benene, hvilket var usædvanligt. Så vidste vi, at der var noget galt."

Efter forskellige undersøgelser bekræftede en dyrlæge, at Bella havde avanceret nyrekræft og sagde, at "hun kun havde et par måneder tilbage at leve i."

Nyder hver dag sammen

Simon O'Brien fik sin egen diagnose nogle måneder senere. I oktober følte den dedikerede halvmaratonløber sig udmattet efter en rutinemæssig træning. Han blev mere og mere træt og svag, tørstig og tabte sig.

I november opdagede lægerne en klump på hans højre nyre. Kræft! Nyheden om hans bedring efter nyren er blevet fjernet bragte lettelse. Men det faktum, at deres kæledyr kun skal være hos dem et par måneder mere, gør familien ked af det.

Når alt kommer til alt, takket være dyr medicin, lever Bella længere end oprindeligt forventet. Familien O'Briens tager hende med til stranden så ofte som muligt, fordi hun elsker bølgerne og kan glemme alt der i et par minutter.