Sådan undgår kvinder over 40 en frisure, der får dem til at se ældre ud

Mode med mere

27/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Frisurer kan ændre sig med årstiderne, men vær forsigtig med ikke at vælge en stil, der vil få dig til at se ældre ud om et år.

At passe på sit hår er vigtigt, men mange går også op i, at det ser godt ud, samtidig med at det er sundt.

Internetbrugere deler flittigt ud af tips til, hvordan de holder deres hår hydreret om vinteren og de olie-teknikker, de bruger for at styrke deres hår.

Frisurer har ingen aldersbegrænsninger, og alle bør bære deres hår, som de ønsker. Dog er det almindeligt, at kvinder over 40 vælger skulderlangt eller kortere hår, især da hormonelle ubalancer kan påvirke hårets tekstur, farve og vækst.

Hvis du har pandehår og ønsker at bevare et ungdommeligt look, skal du måske skifte til en anden frisure.

Det skal du undgå

Tykt lige pandehår.

Et tykt, lige pandehår kan virke kantet og dristigt, men Ghanima Abdullah, en hår-ekspert og kosmetolog fra The Right Hairstyles, advarer om, at det kan få dig til at se ældre ud, da det trækker opmærksomheden hen imod rynker i stedet for at indramme dit ansigt eller fremhæve dine kindben.

Ghanima siger til Express, at tykt, lige pandehår, der sidder under øjenbrynene med en lige så skarp frisure - lang eller kort - kan "fremhæve ethvert alderstegn i ansigtet".

Kanten af pandehåret indrammer ikke ansigtet godt, og al opmærksomhed rettes mod øjenområdet, hvor eventuelle smilelinjer eller fuger bliver det primære fokus.

Det skal du vælge

Gardin-pandehår.

Hvis du ønsker pandehår, så overvej gardin-pandehår, da denne style "komplimenterer næsten enhver ansigtsform og alder". Gardin-pandehår "indrammer ansigtet pænt samtidig med at trække opmærksomheden væk fra tydelige alderstegn".

Eksperten delte, at gardin-pandehår specifikt kan give et ungdommeligt udseende, hvilket gør dem perfekte for "modne kvinder".

Eksperten nævnte også, at disse pandehår kan få ansigtet til at fremstå "mindre og slankere", især når de slutter ved kindbenene.

Hvis du er i tvivl om, hvordan gardin-pandehår faktisk ser ud, så har den verdenskendte hår-stylist Brad Mondo lavet en grundig video om netop den hårstil - og han forklarer også, hvordan du selv kan klippe det!