Smager maden underligt? Dette rum i din airfryer må du ikke glemme at rengøre

Mad og drikke

17/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er de færreste, der tænker på, at man burde rengøre denne del.

Du rengør ikke din airfryer ordentligt, og det gør den mindre effektiv.

Det skriver Mirror

Airfryers er steget i popularitet i løbet af de sidste par år, og nu har vi næsten alle en stående på vores køkkenborde, som vi bruger til alt fra pommes frites til kylling.

Aftør denne del

Med airfryeren, der bruges til så mange retter, skal den rengøres regelmæssigt efter hver brug - men der er én del, som mange af os glemmer at rengøre.

Rengøringseksperter har fremhævet vigtigheden af ​​at sørge for, at du ikke kun rengør hovedrummet, men også giver hele apparatet en grundig rengøring med nogle få måneders mellemrum.

Og dette inkluderer en del, de fleste af os fuldstændig ville ignorere - varmeelementet, der er ansvarligt for at lave vores mad.

Resten klares sådan

Tippet blev det i et oplæg på det sociale medie Reddit. Her bad en person om tips til rengøring af deres airfryer.

En kommentator fortalte dem, at rengøring af selve bakken er en "no brainer", da du blot kan bruge sæbe og vand - men sagde, at grund rengøring hver andne måned er afgørende. De tilføjede:

"Hver anden måned (afhængigt af brug) skal du lade den køle af, tage stikket ud, vende enheden om og tøre varmeelementet af og hvad du kan komme til med en svamp. Brug derefter enheden til at damprense sig selv for at rengøre din områder du ikke kan nå."

Man skal bare fylde bakken med cirka 2-3 centimeter vand og tilsætte flydende sæbe og citron. Derefter skal man kører maskinen i 10-15 minutter og gør denne proces tre eller fire gange.

Hvis vandet er brunt, når du tjekker det, skal du erstatte det med rent vand og mere sæbe og fortsætte.

Vand og sæbe

Andre delte også deres egne rengøringstip, hvor mange sagde, at de lader deres ligge i blød, mens de spiser den velsmagende ret, de lige har lavet, og så blot tørrer den af, når de er færdige med at spise.

Nogen skrev: "Efter jeg har lavet mad, mens det er varmt, putter jeg varmt vand og sæbe i. Lad det sidde, mens du spiser. Når du er færdig med at spise, skal du bruge en svamp til at gøre rent. Problem løst."

En anden kommenterede: "Vi har Ninja med to skuffer, jeg renser dem i vasken med sæbe og varmt vand, nogle gange i opvaskemaskinen. Ingen problemer på nogen måde."

En tredje tilføjede: "Kog noget vand i en kedel og brug det til at opløse fedtet."