Klam video går viralt: Derfor bør du vaske dine vindruer

Mad og drikke

03/09/2023

Foto: Screenshot, @amyhitch2 / TikTok
Foto: Screenshot, @amyhitch2 / TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Det er godt nok ulækkert!

I en video, der lige nu florerer på internettet, viser en kvinde, hvorfor det er så vigtigt at vaske vinduerne grundigt. Hun putter dem ned i sit vand, som hun plejer at gøre, og derefter putter en ny grøntsagsrenser ned i den, som hun netop har indkøbt. Hun lægger dem i en skål og tænder for grøntsagsrenseren.

Efter blot 7 minutter ser skålen vildt ulækker ud. Og det giver en voldsom reaktion ved hende.

”Føj!”

I klippet udbryder Amy, der går under brugernavnet  @amyhitch2: ”Føj! Ligesom hvad i alverden er det? Det her er ulækkert.” Hun gjorde derefter samme procedure med sine blåbær, og hun fik et lige så ulækkert resultat.

Under hendes video var der meget delte holdninger. En af dem trak blot på skuldrene: “Jeg har spist det snavs hele mit liv i, og jeg har det godt.”

En anden grinte: “jeg smager stadig på druer i købmanden for at sikre mig, at de er søde, før jeg køber dem.”

Amy tager til genmæle

I en opfølgende video fortæller Amy, at den maskine, hun brugte, var en frugt- og grøntsagsrensemaskine. Den koster 17,99 £ fra Amazon, men der er forskellige andre på markedet.

I videoen præciserer hun: ”Sidebemærkning gutter, jeg er ikke en konspirationsteoretiker. Lidt snavs har aldrig skadet nogen. Jeg kan bare godt lide at rense min frugt fra voks, pesticider eller andre menneskers pussemænd, det er alt.”

I et interessant efterspil efter at have udført yderligere eksperimenter, puttede Amy maskinen i en skål med postevand samt en skål med filtreret vand, som foreslået af tilhængere.

Selvom det filtrerede vand kom tilbage helt rent, begyndte postevandet snart at se snavset ud, hvilket igen efterlod Amy foruroliget.