Lær, hvordan du får det bedste ud af dine vine, uanset om du foretrækker rød, hvid eller rosé.
De fleste af os drikker vores vin ved den forkerte temperatur. Hvide vine og roséer serverer vi alt for kolde, mens røde vine ofte er alt for varme. Men med den enkle 20/20-regel kan du sikre, at din vin altid smager bedst. Det er ikke svært, og det kræver kun en timer og et køleskab. Lær tricket her, og oplev en helt ny vinoplevelse.
Hvid og rosé skal op i temperatur
Vi drikker ofte vores hvide og rosévine for kolde. Mange af os har for vane at lade dem stå i køleskabet eller endda i en isspand, til de er iskolde. Men hvad betyder det for smagen?
Jo koldere vinen er, desto mindre kan du smage de frugtnuancer, som vinproducenten har arbejdet så hårdt for at få frem. Det er næsten som at drikke alkoholisk vand – og det gør ingen glad.
Rødvin har brug for en tur i køleskabet
Omvendt står vores rødvine ofte og bliver alt for varme i køkkenet, på bordet eller i baren.
Når en rødvin bliver for varm, træder alkoholen frem, og vinen mister sin balance. Den bliver flad og slatten – og ingen har lyst til en slatten vin. På den anden side gør en for kold rødvin, at tanninerne bliver for dominerende, og frugten mister sin kraft.
Den simple løsning: 20/20-reglen
Så hvordan løser vi problemet? Det er enkelt: Tag din hvide eller rosévin ud af køleskabet 20 minutter før, du vil drikke den. Sæt din rødvin i køleskabet 20 minutter før, du åbner den. Det er alt, der skal til for at sikre, at vinen har den helt rigtige temperatur.
Næste gang du bestiller en flaske vin på restaurant, så vær opmærksom. Flyt den hvide eller rosé ud af isspanden, og lad rødvinen få lidt køling, før den serveres. Prøv det – din smagsoplevelse bliver markant bedre!
Kilde: Metro