Midttrafik i problemer efter besparelser: 4000 har henvendt sig

Generelle nyheder

20/01/2023

Foto: Pressefoto (Midttrafik)
Foto: Pressefoto (Midttrafik)

Skrevet af Kathrine Frich

De vil kigge konstruktivt på alle forslag

Midttrafik spare på busdriften. Det er faktisk flere millioner de skal spare og derfor bliver flere busruter enten helt eller delvist sløjfet.

Det er landets borgere dog utilfredse med og derfor har knap 4000 borgere henvendt sig til Midttrafik.

Det oplyser selskabet til TV MIDTVEST.

"Det er umiddelbart vurderingen, at en stor del omhandler generel utilfredshed med reduktioner. Her kan vi ikke gøre andet end at opsummere, hvor mange og hvilke udfordringer der fremhæves. Det er den enkelte ejer (kommune eller region), der har beslutningskompetencen," skriver de.

Det er i alt 3800 borgere der har valgt at skrive ind via høringsformularen. Derudover har 193 sendt en mail afsted til høringspostkassen.

Kigger konstruktivt på det

Steen Vindum (V), der er formand for Midttrafik var det flere forskellige typer henvendelser de fik gennem formularen og postkassen.

"Det er alt lige fra enkelte borgere til lokalsamfund, der er bekymret for, hvad der skal ske med deres område," fortæller han og tilføjer:

"Vi kigger konstruktivt på alle forslag. Vi hører om mange forslag til shuttlebusser, så jeg tænker, at det er noget, vi kommer til at kigge på, men jeg kan naturligvis ikke love noget, men jeg tænker, at vi kommer til at kigge på det."

Stigende priser på brændstof

Økonomiske udfordringer, primært drevet af højere udgifter til brændstof, har tvunget Region Midtjylland og flere kommuner i regionen til at gennemføre besparelser i bustrafikken for at skabe bedre balance i budgettet for 2023. 

Besparelserne vil især ramme de blå regionalbusser, der bliver finansieret af Region Midtjylland og gå bredt ud over regionale ruter på tværs af regionen. Også kommunernes lokalruter og bybusser bliver ramt i blandt andet Silkeborg, Herning og Viborg.