Vanvittig jagt i USA: Børn på 13 og 11 flygter fra politiet med 160 km/t.

Udland

20/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Det gik ikke stille for sig, da politiet i Nebraska måtte forfølge et terrængående køretøj i Nebraska i USA mandag aften. Politiet fik sig dog et chok, da de så, hvem der sad bag rattet.

Et simpelt tjek udviklede sig til hæsblæsende jagt

Iflg. Nebraska State Police udviklede sig et rutinetjek mandag aften sig til en hæsblæsende biljagt. Da en patrulje ville stoppe en firehjulstrækker, der kørte med 55 km/t. på motorvejen, speede den nemlig op, hvorefter patruljebilen optog forfølgelsen.

Iflg. politiet kørte bilen hurtigt over 100 miles i timen, hvilket svarer til omkring 160 km/t. En anden patrulje kunne imidlertid lægge en sømmåtte ude længere fremme, som bilen kørte over. Da bilen efterfølgende forlod motorvejen, kunne patruljen derfor hurtigt standse bilen.

Politiet blev overrasket over føreren af bilen

Da det lykkedes politiet at stoppe bilen, som de havde jagtet i omkring et kvarter, fik betjentene dog et chok, da det viste sig, at der sad en kun 13-årig pige bag rattet. På passagersædet sad en 11-årig dreng.

 I bilen fandt betjentene desuden både en pistol og en lille mængde narko og narkoudstyr. Hvordan de to børn endte i situationen, melder historien ikke noget om, men børnene, der kom fra nabostaten Colorado, blev i første omgang taget i beskyttende varetægt af politiet.

 I modsætning til i Danmark, hvor man først kan erhverve sig et kørekort, når man er 17, kan man i nogle stater i USA erhverve sig et kørekort, når man er 14. I disse tilfælde gælder dog en række restriktioner, såsom at man ikke må køre om natten, ligesom man også kun må have én passager med i bilen.

 I Nebraska skal man dog være 17 for at tage kørekort. Det er desuden i mange stater forbudt at have åbne beholdere med alkohol i bilen.