DMI: Snevejret vender tilbage i weekenden

Generelle nyheder

28/11/22 | 07:24

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Vi skal lige igennem et par dage med regn først

Vi får en regnfuld uge, men det lader til at sneen vender tilbage i weekenden.

Det skriver DMI.

Regn, regn, regn

Tirsdag får vi regn først på den i den vestlige del af landet. Ellers bliver det skyet og mest tørt vejr med temperaturer mellem 3 og 6 grader og en let til frisk vind.

Om natten bliver vi mellem 1 og 4 grader, men kan dog lokalt opleve at komme på 1 grads frost.

Den type vejr fortsætter onsdag og torsdag, hvor vi skal regne med regn af og til og dagtemperaturer mellem 2 og 5 graders varme.

Torsdag tager vinden dog til og vil ved kysterne give stedvis hård vind.

Sne i weekenden

Fredag fortsætter den stedvise nedbør, men kan både komme som slud og sne. Og lørdag er det så at vi kan få en smule sne - især i de nordlige dele af landet, hvor der lokalt vil være chance for snevejr.

Vinden vil dog være jævn til hård og det vil den fortsætte med at være henover søndagen og mandagen, hvor regn, slud og sne vil fortsætte med at falde stedvist.

Det er et mægtigt højtryk over Rusland der langsomt breder sig mod vest til Nordskandinavien, og fra onsdag strømmer koldere luft in over Danmark østfra. Det betyder, at dagtemperaturen falder til mellem 2 og 5 grader og der vil komme lokal frost om natten.

"Vinteren ser således ud at komme nærmere i løbet af ugen, og har man endnu ikke fået skiftet til vinterdæk på bilen, så kan det være en god ide at gøre det snart," skriver meteorolog Martin Lindberg på DMI.dk