Høns går igennem boligkvarter hver dag: Årsagen er både rørende og sjov

Kæledyr

27/11/22 | 13:38

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

I det vestlige Tyskland har et boligområde i en længere periode fået besøg af en håndfuld høns hver dag. Årsagen til deres besøg er både rørende og sjov.

Hver dag ved middagstid har et boligområde i det vestlige Tyskland igennem en længere periode fået besøg af en håndfuld høns. Flere beboere har rapporteret, at der normalt er mellem en og fem høns på farten. En talsperson fra politiet udtaler desuden, at dyrene desuden altid går på fortovet.

Ejeren af de fritgående høns er nu blevet fundet, og han udtaler til tag24, at han tror, at de mange strejfeture skyldes, at hanen i flokken er død.

Det er i hvert fald, efter at hanen døde, at de daglige gåture begyndte. Hønsene er med andre ord formentlig på jagt efter mandligt selskab.

Derfor er det en god idé at have en hane i din hønseflok

Som udgangspunkt behøver man ikke have en hane, hvis man ønsker at holde høns. Hvis ikke der er en hane, vil en af hønsene i flokken nemlig indtage førerpositionen og overtage hanens ”opgaver” i flokken.

Der er dog flere fordele ved at have en hane i flokken – udover at det altså kan afholde hønsene fra at strejfe omkring.

iflg. projektselvforsynende.dk vil en hane bl.a. kunne holde de dominerende høns i flokken på plads, sådan at der ikke opstår magtkampe. Ligeledes vil en hane være god til at berolige urolige eller nervøse høns i rugetiden, ligesom en hane kan beskytte flokken mod visse rovdyr.

Overvejer du at anskaffe dig en hane til din flok, skal du dog være opmærksom på, at de kan være meget højlydte – især om morgenen – ligesom de spiser en del mere end en høne.

I sagen fra Tyskland har ejeren nu besluttet sig for at finde en ny hane snarest muligt for at holde hønseflokken i skak.