Nu burde sejren være sikker - her kan du være med til at fejre Vingegaards Tour-triumf

Underholdning

20/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Selvom der stadig er fire etaper tilbage, kan vi vist godt tillade os at gøre klar til festlighederne!

Efter tirsdagens enkeltstart i Tour de France var store dele af cykeldanmark og verdens eksperter næsten sikre på, at Jonas Vingegaard genvinder titlen i årets store cykelløb.

Han satte nemlig den nærmeste konkurrent i klassementen, sloveneren Tadej Pogajar, til vægs med en fantomtid, som øgede Vingegaards forspring fra blot 10 sekunder til næsten to minutter.

I går, tirsdag, var der så endnu en etape, helt præcist den 17. af slagsen i årets Tour, og her blev tingene for alvor sat på plads.

Knap nok inden favoritterne havde ramt den sidste, modbydeligt hårde stigning, kom der nemlig en opsigtsvækkende melding fra Pogajar over holdradioen:

"Jeg er færdig. Jeg er død."

Satte tingene på plads

Derfra gik det stærkt. Vingegaard hamrede speederen i bund med hjælp fra en af sine løjtnanter, og da etapen var slut stod det klart, at Vingegaard havde næsten firdoblet sit forspring til sin nærmeste konkurrent.

Det vil sige, at den danske cykeldarling inden torsdagens 18. etape er hele 7 minutter og 35 sekunder foran det slovenske fænomen, og hvis man ikke allerede havde fundet de gule farver og Dannebrog frem, sørgede de sidste vist for at få det gjort onsdag aften.

Der skal nemlig gå ualmindeligt meget galt, hvis ikke Vingegaard skal sikre sig sin anden Tour-sejr i træk, og i den danske cykelstjernes hjemby, nordjyske Glyngøre, er man da også klar til at fejre bysbarnet.

Og her til formiddag er tidspunkt og dato endelig blevet offentliggjort i et opslag i facebookgruppen "Glyngøre By":

"Breaking news!

Fejringen af Jonas Vingegaard i Glyngøre vil finde sted torsdag d. 27/7-23!

Husk: Vi skal heppe på ham helt ind til på søndag"

Så hvis du har lyst til at fejre den kommende danske tour-vinder, er det altså torsdag i næste uge, du skal lægge turen forbi det nordjyske!

Foto: Screenshot, Facebook