Efter Vingegaards magtdemonstration: Så meget vandt danskerne på sejren

Underholdning

19/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er nok mange danske cykelfans, der sender ekstra venlige tanker mod Tour de France's førende rytter nu ...

Danmarks cykelstolthed, Jonas Vingegaard, imponerede alle på gårsdagens enkeltstart i Tour de France med en overlegen præstation, der har fået hele landet til igen at tro på hans sejrschancer.

Med et forspring på 1 minut og 48 sekunder før dagens kongeetape, er Vingegaard nu for alvor favorit til at erobre den øverste plads på podiet i Paris.

Men noget tyder på, at danskerne allerede inden tirsdagens enkeltstart havde fidus til, at Vingegaard og hans hold, Jumbo-Visma, havde noget særligt oppe i ærmet. Der blev i hvert fald spillet en del på Vingegaard som etapevinder på årets eneste enkeltstart i Tour de France.

Og da manden i gult kørte over målstregen, vanvittige 98 sekunder hurtigere end Pogacar på andenpladsen, var der dermed mange danskere, der kunne juble over lidt ekstra luft på kontoen.

”På gårsdagens enkeltstart var der stor opbakning til de danske ryttere blandt vores Oddset-kunder. Og særligt en rytter var særligt populær, nemlig Jonas Vingegaard. Og det med god grund, eftersom den danske stjernerytter med sin første etapesejr ved dette års tour sikrede vores skarpe kunder en samlet gevinst på knap 910.000 kroner. Vi er glade for at kunne sige tillykke til både Vingegaard og vores Oddset-vindere efter en forrygende enkeltstart i går”, siger Thomas Theede Therkildsen, oddssætter hos Danske Spil.

Slutspurten inden Paris

Kampen mellem Vingegaard og Pogacar har været et af tourens helt store samtaleemner. Og uagtet, at Vingegaard nu ligger lunt i svinget til for andet år i træk at snuppe den eftertragtede gule trøje, så er intet afgjort endnu.

Fem udfordrende etaper venter forude, inden årets Tour de France-vinder er fundet, og i dag, onsdag, venter 17. etape, der af mange eksperter bliver betragtet som årets kongeetape med fire vanvittige stigninger og vanvittige 5405 højdemeter i løbet af bare 163 kilometers cykling.

”Selvom Vingegaard ligger i førerposition og har fået nationen til at juble, skal man ikke undervurdere Tadej Pogacar. Han har vist utrolig styrke gennem hele løbet, og har også tidligere i årets tour demonstreret sit comeback-potentiale. Den kommende etape i de udfordrende franske alper lover en nervepirrende kamp mellem de to rivaler”, siger Thomas Theede Therkildsen.