Derfor rører dørene på offentlige toiletter ikke gulvet

Underholdning

13/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er faktisk flere gode grunde til det!

Når du besøger et offentligt toilet, har du måske lagt mærke til, at det er lidt anderledes end det toilet, du har derhjemme.

Faktisk rører mange offentlige toiletdøre ikke gulvet – men hvorfor er det sådan?

Nå, det viser sig, at der er en helt god grund til det – faktisk er der flere.

Der er mange designelementer i offentlige toiletter, som vi ofte tager for givet – som dem, der siger 'WC' på døren eller har toiletsæder i U-form.

Og så er der den lille sag med det mærkelige mellemrum, der ofte efterlades mellem døren til hver bås og gulvet, hvilket, når man tænker over det, virker ulogisk.

TikToker MattypStories (@mattypstories) tog opgaven til sig ved at dele en række grunde til denne praksis og sagde, at det i bund og grund handler om praktik, hygiejne og omkostninger.

"Her er hvorfor offentlige toiletdøre ikke rører gulvet," sagde han i en video, der blev delt for et par år siden.

Her er forklaringen

"Du har sandsynligvis undret dig på et eller andet tidspunkt over, hvorfor toiletdøre ikke går helt ned til gulvet. Men der er faktisk mange logiske grunde til, at de gør det.

"For det første, hvis der nogensinde er en nødsituation, ville det være ret nemt at se, hvad der er sket, og få hjulpet personen.

"For det andet gør det det meget lettere at rengøre. Offentlige toiletter bliver brugt ret ofte, hvilket betyder, at de skal rengøres mange gange i løbet af dagen, og at have pladsen under døren gør det meget lettere.

"Endelig er det meget billigere at købe en dør, hvor en del af den er skåret af, end en dør i fuld længde."

Flere gode grunde

Faktisk er mange af disse grunde også nævnt på hjemmesiden for WC Portables, et firma i Essex, der udlejer transportable toiletter. De nævner også, at kortere døre er "ideelle i nødstilfælde", "lettere" at rengøre og generelt "meget billigere".

Men virksomheden mener også, at der er nogle andre praktiske fordele ved dette, såsom den "hurtigere spredning af dårlig lugt." Åhøj.

"Toiletter er naturlige miljøer for udsivning af dårlig lugt," siger hjemmesiden og tilføjer: "Mellemrummet mellem døren og gulvet giver en hurtig flugtvej for den ubehagelige lugt, der blev genereret af tidligere brugere.

"Det hjælper din toiletoplevelse med at blive udholdelig. Uden kløften opretholdes lugten i båsen og bliver uudholdelig for efterfølgende brugere."

Desuden gør mellemrummene i bunden af dørene det lettere at "aflæse tilgængeligheden", og WC Portables siger: "Intet slår øjetesten med at kigge under døren for tegn på besættelse."

Selvfølgelig kræves der lidt diskretion her, da det normalt ikke falder i god jord at kigge ind i en toiletbås, hvis den er optaget...

En anden pointe er, at de kortere døre hjælper med at sikre, at "toiletkøen flyder".

"Toiletter med døre af denne art kunne påvirke folks privatliv negativt," forklarer det firma, der udlejer transportable toiletter.

"Når individer fornemmer, at andre nemt kan lytte til deres gøremål, er de tilbøjelige til at afslutte hurtigt."

Endelig er der troen på, at de reducerer dårlige toiletvaner eller adfærd – i samme ånd som det tidligere punkt, at folk måske "afholder sig fra at udvise dårlig opførsel", da "pinligheden ved at blive opdaget i at opføre sig upassende vil sikre, at folk er forsigtige".

Kilde: LadBible