Youtuber anholdt: Fans raser over video med 'coronaflagermus'

Udland

14/11/22 | 18:23

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Hun står til fem års fængsel eller 100.000 kroner i bøde

Youtuberen Sakhon Nakhon fra Thailand er røget ud i noget, der er større end en shitstorm 

Det skriver Tag24

I videoen der kan ses her, kan man se youtuberen spise en skål flagermussuppe.

Det er dog ikke den noget anderledes suppe. der er problemet. Det opstår i, at de flagermus, der er i suppen, er den beskyttede art, som man mistænker kan have stået bag corona-pandemien. 

Hvis du vil dø, så dø alene

På sin YouTube-kanal "Gin Zap Bep Nua Nua" - som betyder noget i retning af "Spis krydret og lækkert" - delte læreren Phonchanok Srisunaklua regelmæssigt adskillige opskrifter, viste sig selv, når hun lavede mad og spiste.

Men hendes mest virale klip bliver nok hendes sidste video foreløbig. Det er nemlig den, der nu har fået hende anholdt, efter rasende brugere har gjort den viral.

"Hvis du vil dø, så dø alene. Ingen vil bebrejde dig. Men ve, du forårsager en pandemi," stod der i kommentarerne under den nu slettede video.

"Hvis du bliver syg, så gener ikke lægerne og sygeplejerskerne," rasede en anden bruger.

Det bør ikke ske 

I begyndelsen af ​​corona-pandemien cirkulerede rygter om, at Covid19 kunne være kommet fra den asiatiske ret med flagermussuppe.

Denne påstand har været undersøgt i lang tid, men er endnu ikke blevet bekræftet. 

Det er dog velkendt, at flagermus overfører sygdomme.

"Dette er meget farlig adfærd, fordi flagermus bærer en masse patogener," sagde den thailandske dyrelivslæge Pattaraphon Maneeon, om videoen og fortsætter "Det bør ikke ske i Thailand eller andre steder i verden."

Op til fem års fængsel

Den thailandske lærers suppe skulle eftersigende have indeholdt et par af "den lille asiatiske husflagermus", som hun i videoen fortæller at hun have købt på et marked nær Laos.

Srisunaklua har siden slettet videoen og undskyldt til "samfundet, læger, journalister, kolleger, familie og venner" i en ny.

Hun blev angiveligt anholdt for overtrædelse af Wildlife Conservation and Protection Act og overtrædelse af Computer-Related Crimes Act 2007.

Hunrisikerer nu op til fem års fængsel - eller en bøde på, hvad der svarer til lidt over 100.000 danske kroner