Par afsted på drømmeferie: Så mærker manden en sviende smerte

Udland

26/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Parret befandt sig et sted, hvor der ikke var mobilsignal

En mand blev bidt af en af ​​verdens mest dødelige slanger, mens han var på campingtur i Australien med sin partner.

Det skriver Ladbible

Ben Ross, 29, og partneren Georgia Powell, 28, fra Hereford, var på en tre-dages campingtur på Fraser Island, Australien, da katastrofen indtraf.

Den første morgen på deres tur filmede parret den fantastiske solopgang med deres dronekamera, men det lykkedes dem at styrte ned i de nærliggende klitter.

Da Ben gik for at hente dronen, trådte han på en 'mørk ting', der lurede i det lange græs, og efter at have inspiceret hans ankel bemærkede han et bidemærke.

Jeg er som regel opmærksom

Ben sagde: "Jeg skiftede til mine træningssko, da det nogle gange var stejlt terræn, mens jeg gik fra sandet ind i græsset, var mine tanker optaget af at hente dronen. Det lykkedes mig at finde den på toppen af ​​klitten og komme ned igen, jeg har set naturshows hele mit liv, og jeg er er normalt ret opmærksom, især i Australien."

Men da han var på vej tilbage mærkede han en stikkende smerte:

"Jeg er ikke sikker på, om det var adrenalinen ved at få dronen tilbage eller fordi jeg antog at slanger ikke ville være på stranden, men jeg satte bare ikke engang spørgsmålstegn ved det, før jeg trådte på denne mørke ting ret dybt i græsset, og følte en stikkende smerte, kiggede ned på min ankel og så blod."

Fra slemt til værre

Da Ben vendte tilbage til Georgia, tjekkede han sin ankel og så et bidemærke. Parret besluttede at ringe til nødtjenesterne, men det var her, det gik fra slemt til værre.

Ben fortalte: "Jeg nævnte det for Georgia, og vi sad begge bare frosne et sekund, og indså hurtigt, at vi ikke havde noget signal til at ringe til nogen, og tidevandet var på vej, så vi kunne ikke få adgang til stranden for at komme tilbage." 

De måtte altså handle hurtigt for de vidste ikke, hvad der havde bidt Ben. 

"Jeg lagde pres på min ankel for at prøve at stoppe blodgennemstrømningen. Georgia løb over til en nabocampingplads og vækkede familien - klokken var 05.30 på dette tidspunkt - hun forklarede, hvad der var sket. Denne dejlige dame skyndte sig hen til mig med et nød-sæt mod bid. Hun sagde, jeg ikke skulle bevæge mig, pakkede biddet ind i en bandage, omkredsede bidområdet og skrev tidspunktet for bid på bandagen." fortæller Ben om episoden. 

Ben var heldig

Bare dagen før havde nogen spottet en østlig brun slange i området. De er ansvarlige for over halvdelen af alle dødsfald efter slangebid i Australien. 

"De havde fået at vide dagen før, at en østlig brun slange var blevet opdaget lige langs campingpladsen, så vi var nødt til at handle hurtigt. Hendes mand Dan og hans ven Lloyd bar mig ind på bagsiden af ​​sin nye Landcruiser og vi skyndte os hen over klipperne langs stranden til den nærmeste nødtelefon."

Omkring 40 minutter senere hørte de lyden af ​​en helikopter bemandet af paramedicinere, og Ben blev bragt med luft til Hervey Bay Hospital, Queensland, Australien, hvor han tilbragte de næste 12 timer.

Ben sagde: "Helikopteren landede og så blev jeg fløjet i alt hast til hospitalet. Slangebidsproceduren kræver 12 timers blodovervågning. De tog blod og koblede mig til alle overvågningsmaskinerne. Sygeplejerskerne og lægerne på Hervey Bay hospitalet var fantastiske, de tjekkede konstant ind og holdt mig opdateret på hvad der skete."

Ben havde været heldig.

"Da lægerne fjernede bandagerne og inspicerede biddet kunne de se, at jeg havde været heldigt. Biddet havde ramt ankelbenet og derfor ikke injiceret noget gift." fortæller han.