Josef Fritzl håber at reparere forholdet til sin datter: "Jeg vil se min familie igen"

Udland

12/05/2023

Foto: Østrigsk Politi
Foto: Østrigsk Politi

Skrevet af Redaktionen

I 24 år holdt han sin datter fanget i en kælder. Han voldtog hende gentagne gange, hvilket resulterede i syv børn. Josef Fritzl mener ikke, at forholdet til familien er helt tabt.

I en eksklusiv samtale med den britiske avis "Sun" talte Josef Fritzl sig om sit liv i fængslet og hans planer for fremtiden.

"Jeg vil gerne blive 130 år gammel - det er min plan," fortalte den 87-årige kriminelle. Han er overbevist om, at han en dag bliver løsladt.

"Jeg har aldrig været bange for døden, men jeg vil gerne opleve friheden en dag," fortalte Fritzl. "Jeg tror meget på, at jeg vil se min familie igen."

Fritzl gav også udtryk for et bizart håb om at blive forsonet med sin datter Elisabeth, der i dag er 57 år gammel.

Elektronikingeniøren lokkede sin dengang 18-årige datter ned i en kælder i august 1984. Herefter spærrede han hende inde i et aflukket rum. Gennem gentagne incestuøse overgreb fik han syv børn med sin egen datter. Det ene barn døde tre dage efter fødslen.

Først da det ældste af børnene blev alvorligt sygt og blev indlagt på hospitalet som 19-årig, så den omfattende incestskandale dagens lys. Det skete i april 2008.

Josef Fritzl blev herefter placeret i en psykiatrisk højsikkerhedsanstalt.

Om hans daglige liv i fængslet Stein fortalte Fritzl: "Jeg starter hver dag med en kop kaffe. Jeg har brug for det for at blive rigtigt vågen, og derefter følger jeg hurtigt op med en kop varm kakao."

Hans morgenmad består normalt af te, tre æg, en skive toast med skinke og ost: "Derudover sørger jeg for at tage C-vitamin tabletter, magnesium og zink," sagde Fritzl.

"Jeg læste for nylig, at det videnskabeligt er bevist, at en person kan leve op til 150 år, hvis han spiser godt og motionerer. For at nå 130 år er jeg også opmærksom på at dyrke tilstrækkelig yoga og fitness."

Josef Fritzl sidder stadig i højsikkerhedsfængsel for psykisk syge kriminelle.