22 kvinder dræbt - nu beder Interpol om hjælp til at identificere dem

112

10/5/23 | 12:04

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Nogle af sagerne er 40 år gamle.

Politiet i tre europæiske lande beder om hjælp til at identificere 22 myrdede kvinder, hvis navne forbliver et mysterium.

Ligene blev fundet i Holland, Belgien og Tyskland mellem 1976 og 2019.

Det er første gang, den internationale politigruppe har offentliggjort en liste, der søger oplysninger om uidentificerede lig.

De såkaldte "sorte meddelelser", udgivet som en del af kampagnen kendt som Operation Identify Me, cirkuleres normalt kun internt blandt Interpols netværk af politistyrker i hele verden.

Kvinden i skraldespanden

Et uopklaret mord på en kvinde i Amsterdam, fundet i en skraldespand i en flod, har udløst efterlysningen af ​​Interpol.

Kvinden, der blev fundet i skraldespanden i Amsterdam i 1999, var blevet skudt i hovedet og brystet.

Retsmedicinsk detektiv Carina Van Leeuwen har forsøgt at løse mysteriet, siden hun kom til byens første cold case-team i 2005.

Hollandsk politi siger, at en sag typisk bliver "kold", når den forbliver åben og uløst efter omkring tre år.

Efter at have udtømt alle anstrengelser kontaktede hun og en kollega politiet i nabolandet Tyskland og Belgien og hørte om mange flere mulige mordsager med uidentificerede kvindelige ofre.

De tre lande udarbejdede en liste over 22, som de kæmpede for at løse, og bad Interpol om at offentliggøre detaljerne. Belgisk politi fremlagde syv sager, Tyskland seks og Holland ni.

Hovedsagelig yngre kvinder

De fleste af ofrene var mellem 15 og 30 år. Uden at kende deres navne eller hvem der dræbte dem, siger politiet, at det er svært at fastslå de nøjagtige omstændigheder omkring deres død.

Den fulde liste - tilgængelig på Interpols hjemmeside - indeholder detaljer om kvinderne, fotografier af mulige identifikationsgenstande såsom tøj, smykker og tatoveringer, og i nogle tilfælde nye ansigtsrekonstruktioner og oplysninger om sagerne.

Du kan finde alle de såkaldte "sorte meddelelser" på Interpols hjemmeside ved at klikke her.