Sådan genkender du de første tegn på COVID-19

Sundhed

17/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Vimal N.

Feber, svedeture og andre symptomer kan være tegn på mere end bare en forkølelse. Lær at genkende de tidlige advarselssignaler for COVID-19 og hvordan du bedst kan håndtere dem.

Det er efterhånden et stykke tid siden, verden først stødte på COVID-19, og alligevel er dens arv stadig synlig. Selvom pandemien har aftaget, er det afgørende at forstå, hvordan visse symptomer stadig kan påvirke vores daglige liv. En nylig samtale med en velrenommeret læge giver os indblik i en af de mest almindelige COVID-19-symptomer, der stadig kræver opmærksomhed.

Sådan genkender du feber som et muligt tegn på COVID-19

Ifølge lægen, Dr. Roger Henderson er feber et af de mest almindelige tegn på COVID-19. Dog kan det ligesom nogle af de andre symptomer på COVID-19 let afskrives som et tegn på noget andet. Dette skyldes, at feber bruges som en måde for din krop at bekæmpe uønskede bakterier eller infektion.

Sådan håndterer du effektivt feber derhjemme

Henderson, talte med Express.co.uk for at forklare nærmere. Han sagde, at det er svært at skelne mellem feber forårsaget af COVID-19 og andre typer feber. "Det er altid svært at skelne mellem forskellige febertilstande, der følger med forskellige sygdomme. Feber betyder, at du er varm at røre ved, så ved at placere en hånd på din ryg, bryst eller pande burde give dig en god indikation."

Det er et af de mest almindelige symptomer på COVID-19, selvom nogle mennesker kan udvikle kuldegysninger. At måle din temperatur med et termometer kan hjælpe dig med at vurdere, om du har feber. Dr. Henderson forklarede: "Din normale kropstemperatur bør være 37°C, en feber er, når din kropstemperatur er 37,8°C, så hvis du tror, du har feber, kan du altid bruge et termometer til at få en præcis måling."

Andre tegn, du kan forvente at udvikle er, svedeture, kulderystelser, hovedpine, muskelsmerter, nedsat appetit og irritabilitet.

Her bør du konsultere en læge ved feber

Hvis du lider af feber, er der nogle behandlinger, du kan prøve derhjemme.

Dr. Henderson sagde: "Feber kan være ubehagelig, men der er måder at klare symptomerne på. Tag paracetamol og/eller ibuprofen, drik masser af vand eller tag et bad med lunkent vand."

"For at håndtere muskelsmerter kan du bruge produkter, der indeholder naturlige olier, såsom Olbas, der hjælper med at lindre ømme muskler."

Der er tidspunkter, hvor du bør tale med din læge, hvis du har feber. Hvis din feber ikke forsvinder, eller du har svært ved at kontrollere din temperatur, bør du kontakte din læge.