4 utraditionelle tricks til at komme af med høfeber

Sundhed

19/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

De fleste kender de gængse tricks til at komme af med høfeber. De færreste kender dog til de mere utraditionelle måder at få bugt med høfeber.

En træls høfeber

Hvis du er en af ​​de mange danskere, der lider af høfebersymptomer lige nu, er du måske ivrig efter at mindske de irriterende symptomer. En allergi over for pollen kan føre til kløende øjne og ører, hovedpine, snusen og generelt utilpashed. 

Dr. Henderson fortæller The Express, at "Høfeber, astma, fødevareallergi og eksem er relaterede allergiske tilstande og tendensen til at udvikle dem ser ud til at forekomme i familier," og han tilføjer: "Denne arvelige disposition kaldes atopi, og det betyder, at din krop producerer en bestemt type antistof som reaktion på allergener, som ikke produceres hos ikke-allergiske mennesker."

Derfor siger Dr. Henderson også, at "det kan også betyde, at nogle mennesker får alvorlige høfebersymptomer, mens andre kun lider mildt."

De atypiske tips

Selvom det kan lyde lidt mærkeligt, kan det hjælpe med at forhindre mere alvorlige høfebersymptomer at gnide noget vaselin inde i dine næsebor. Dr. Henderson forklarer, at du ved at gøre det forhindrer pollen i at trænge ind i dine næsepassager.

Lægen anbefaler også at tørre dit tøj inde i hjemmet, selvom solen skinner. Hvis du lægger dit vasketøj udenfor, "kan pollen blive fanget i fibrene i tøj og sengetøj," advarer han.

Og selvom vejret kan være grimt, råder Dr. Henderson dig til at "holde døre og vinduer lukket." For selvom du måske bliver fristet til at lukke frisk luft ind i dit hjem, kan dette bringe pollen ind.

Derudover har Dr. Henderson også ekstra tips med i tasken:

  • Brug af Olbas næsespray

  • Bær wrap-around solbriller

  • Tag et brusebad efter at være kommet ind udefra.

Hvis du stadig kæmper med høfebersymptomer, så tal med din lokale apoteker.