5 billige og lette tricks til at mildne høfeberen

Sundhed

21/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det er pollensæson lige nu, og mange bøvler med allergiske reaktioner. Derfor deler vi her 5 billige og lette tricks.

Omkring en million danskere lider af pollenallergi, og i år er ekstraordinær slem på den front.

I lørdags blev det højeste pollental for græs nogensinde målt i Danmark, og der er desværre ikke nogen udsigt til, at tingene bliver bedre lige foreløbig.

Så for at hjælpe de mange danskere, der lider, når de burde glæde sig over sommerens komme, er der her et par nemme og billige tips til, hvordan man kan mindske generne fra allergien!

1. Vatpind

Et hurtigt og effektivt trick til at reducere generne ved høfeber er at gnide en smule vaseline på indersiden af næsen. Pollen klæber nemlig til geléen og forhindrer at trænge ind i din krop.

2. Solbriller

Selvom det lyder pudsigt, er et andet trick faktisk at købe solbriller. De hjælper nemlig med at beskytte øjnene for pollen. Gå gerne efter de helomsluttende af slagsen, da de er helt tætte.

3. Beskyt dit hjem

På de varme dage er det virkelig fristende at åbne vinduerne op og få frisket stuen op med en masse dejlig luft. Men faktisk kan det være en god idé at holde vinduerne og fx altandøre lukket, fordi det forhindrer pollen i at trænge ind i dit hjem.

Og når du har været ude, er det en god idé at skifte tøj, da pollen ofte sætter sig på tøjet. Og mens du alligevel er ude af tøjet, kan du nemt snuppe et bad og få vasket meget af pollen fra dit hud og hår.

4. Naturlige remedier

Carolina Goncalves fra onlineapoteket Pharmica.co.uk råder dig til følgende: "Prøv at undgå at bære tøj lavet af syntetiske materialer som polyester og akryl, der kan tiltrække og holde på pollen."

I stedet fortæller hun, at du bør vælge naturlige materialer som bomuld og hør. Når pollen er i luften, kan det være en god idé at undgå at tørre vasketøj udenfor, for at hjælpe med at holde det fri for allergener.

5. Aloe vera

Hudlæge Dr. Shaaira Nasir er gået sammen med highstreet-kæden The Body Shop for at hjælpe pollenallergikere. Hun siger: "Høje pollenniveauer kan forårsage hududslæt af den allergiske type." The Body Shop anbefaler aloe vera gel - en naturlig antihistamin til at lindre kløe og irritation.