Læge med klar opfordring: Dette må du aldrig gøre på offentlige toiletter

Sundhed

15/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det gør faktisk bare tingene værre!

Vi kan alle blive enige om, at offentlige toiletter ofte er ret ulækre. Mange af os undgår så vidt muligt at bruge offentlige toiletter, men nogle gange har vi ikke andet valg.

Du ved ikke, hvem der har brugt toilettet før dig, og du kan ikke afgøre, hvor rent toiletsædet er – sidder du stadig på det?

Mange af os vil sige nej og vil meget hellere tage en svævende eller hugsiddende position over toilettet, så vi ikke kommer i direkte kontakt med sædet og dets potentielle bakterier.

Men en læge har sagt, at metoden faktisk er værre for dig end bare at sidde på sædet - og det gør også problemet med snavsede toiletter værre for alle, der bruger badeværelset efter dig.

Hamrende uhygiejnisk

Doktor Poonam Desai delte en video på sin @doctoranddancer-konto på Instagram, hvor hun opfordrede folk til at stoppe med at sidde på hug over toiletsæder.

Det fører nemlig til ,at der vil lande flere bakterier på sædet, hvilket gør det at bruge toilettet til en mere ulækker oplevelse for alle andre.

Hun forklarer i videoen: "Mange mennesker har en tendens til at svæve eller endda sætte sig på hug oven på toiletsædet, hvilket fører til sprøjt af urin og afføring på toiletsædet."

Kan give muskelskader

Men det er ikke kun alle andres oplevelse, du ødelægger ved at svæve – da du kan beskadige dine egne bækkenmuskler i processen.

Dr. Desai sagde, at det er meget sikrere at sidde på toilettet, og du kan sikre dig, at du stadig fjerner bakterier ved at bruge et engangs-toiletsædebetræk, før du sætter dig ned.

Hun tilføjede: "Det er ikke særlig sandsynligt, at man pådrager sig en sygdom ved direkte at sidde på toiletsædet, men det er lidt ulækkert at sidde på andres afføring eller urin. Jeg har personligt en tendens til at tørre toilettet af, lægge et toiletsædebetræk ned og derefter sidde på toilettet. Årsagen er, at hvis du svæver oven på toiletsædet, kan du faktisk forårsage en belastning af dine bækkenmuskler og [have] en ufuldstændig tom."

"Så hvis du ikke kun vil være hygiejnisk, men også beskytte dine bækkenmuskler, er det nok bedre for dig at sidde på toiletsædet. Hvis vi alle sad på toiletsædet - ved at bruge toiletsædebetræk - ville der være mindre urin og afføring på toiletsædet."