Kender du 10-3-2-1-0-metoden? Hyldes som kuren mod dårlig søvn

Sundhed

10/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

At kæmpe for at sove kan påvirke både din fysiske og mentale sundhed, men der er en række trin, der kan forbedre din søvn.

Uanset om det er urene, der går en time tilbage, eller du har kæmpet i et stykke tid, kan det være utroligt stressende at falde i søvn , når du simpelthen ikke kan.

Det kan i den grad føles som en kamp mellem din hjerne, som bliver ved med at fortælle dig, at du skal hvile dig for den kommende dag, og din krop, der simpelthen ikke virker.

Heldigvis har en læge delt en søvnmetode, der kunne hjælpe dig med ikke at vende og dreje sig om natten.

På sin Instagram hyldede Dr. Jess Andrade, en sportsmedicinsk læge i Massachusetts, 10-3-2-1-0 søvnmetoden.

10

Selvom din eftermiddagskaffe kan føles nødvendig for det seje træk om eftermiddagen og aftenen, anbefalede eksperten at indtage al koffein omkring 10 timer før sengetid: "Koffeinholdige drikke vil forsvinde fra blodbanen på omkring 10 timer og eliminere de stimulerende virkninger," forklarede Dr Andrade i billedteksten til sin Instagramvideo, du finder i bunden af artiklen.

Husk, at kaffe ikke er den eneste kilde til koffein, så du bør også være opmærksom på nogle te og chokolade.

3

Et andet afgørende skridt er at sørge for, at du indtager dit sidste store måltid på dagen tre timer før, du vil gå i seng: "At afslutte med at spise store måltider eller drikke alkohol tre timer før, kan hjælpe med at reducere symptomer på refluks, og alkohol forringer din naturlige søvncyklus, hvilket reducerer god søvnkvalitet."

2

Du har sikkert hørt om vigtigheden af ​​en god rutine før sengetid, og det bakker lægen også op. Dr. Andrade rådede til at bruge de sidste to timer af natten på at forsøge at "slappe af i hjernen" og skrive alle opgaver ned for næste dag for at give din hjerne mental hvile.

1

"En time før sengetid, sluk og kraftig reducer elektronik, da det blå lys forstyrrer kroppens naturlige søvncyklus," sagde lægen.

0

Nul står for "antal gange, du vil trykke på snoozeknappen om morgenen", hvis du følger denne metode.

Selvom dette kunne hjælpe dig med at falde i søvn og skabe en god rutine, tilføjede lægen, at dette råd er "ikke beregnet til alle baseret på medicinsk historie. Så tal med din læge for eventuelle bekymringer om søvn," tilføjede hun.

Kilde: Express

Video: Instagram @doctorjesss