Almindelig vane i bil får bakterier til at hobe sig op

Sundhed

25/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

De fleste bilister har på et tidspunkt været skyldige i at lade skrald hobe sig op i deres bil – og faktisk kan vandflasker efterladt i et køretøj udgøre en skjult fare for førerne.

De fleste bilister har på et tidspunkt været skyldige i at lade skrald hobe sig op i deres bil. Normalt findes vandflasker i bunden af ​​fodbrønden eller på tomme sæder. Disse flasker kan dog faktisk udgøre en skjult fare for førerne.

Det skriver Mirror.co.uk.

Eksperter advarer om, at at drikke fra en flaske efterladt i bilen kan udsætte kroppen for bakterier og skadedyr - og problemet bliver forværret, hvis væsken i flasken har været udsat for sollys eller overdreven varme.

Toxiner fundet i en plastflaske kan også lække ind i væsken langsomt over tid, viser undersøgelser.

Uhyggelig test af vandbeholder

Forskere testede en frisk vandflaske, og resultaterne viste, at der ikke dukkede skadelige bakterier op. Til gengæld testede de vandflasker, der havde bagt i solen, positivt for chloroform - hvilket betyder perfekte betingelser for udvikling af E. coli:

"Hvis enten E. coli eller det totale chloroform er til stede, betragtes det som en sundhedskadelig effekt i dit drikkevand," forklarede Steve Fickett fra Thorton Laboratories.

Indiana University kemiprofessor Bill Carroll sagde, at bakterier, der vokser i vandet, udgjorde en stor trussel, og tilføjede: "Jeg er ikke bekymret for kemikalier, der siver ud af flasken. Min bekymring er i forhold til bakterier, da du kan ende med at have noget, der vokser i den."

Pas også på, hvis du vaper

Dette kommer, efter at førere blev udstedt en anden advarsel om at være påpasselig, når de rejser i deres bil i varmt vejr. Engangsvapere indeholder batterier, der kan overophede og fejle på grund af lithiumindholdet under varmere vejrforhold.

Den større fare fra batteriets reaktion opstår, når den bliver udsat for direkte sollys. Dette kan få vape-batteriet til at lække giftig væske og i det værste tilfælde eksplodere.

Denne brandfare gælder også for traditionelle rygere, der måske efterlader en lighter i bilen, da disse også kan eksplodere ved høje temperaturer.