Lasagne-suppe: Lækker efterårsvariant af den italienske klassiker

Mad og drikke

30/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Selvom du hverken har meget tid til madlavning eller adgang til en ovn eller mikrobølgeovn, behøver du ikke at undvære lasagne, for den italienske klassiker kan også tilberedes som en hurtig lasagne-suppe.

Klassisk lasagne er en lækker ret, men dens tilberedning kræver en del tid. Lasagne-suppen er en hurtigere og mindre krævende variation af det italienske forbillede.

Hvad der måske lyder lidt usædvanligt, fungerer rigtig godt som en ret. Ingredienslisten til suppen ligner meget den til almindelig lasagne.

Denne variation er ideel, når tiden er knap. Da suppen i sig selv er kraftig, krydret og ret tyk, mætter den godt og kan serveres som et komplet måltid.

For at lave lasagne-suppe skal du bruge en kniv, et skærebræt, en skræller, en ske og en gryde med låg. Forberedelsestiden er 30 til 40 minutter.

Det skal du bruge

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 peberfrugter

  • 1 stor gulerod

  • 1 stilk bladselleri

  • 4 spiseskefulde olie

  • 400 g hakket kød (blandet)

  • Salt, peber, sukker

  • Tørrede italienske krydderier

  • 2 spiseskefulde tomatpuré

  • 690 g hakkede tomater

  • 500 ml grøntsagsbouillon

  • 6 lasagneplader

  • 3 kviste basilikum

  • 200 g creme fraiche

  • 50 g revet parmesan

Mængden giver cirka fire gode portioner lasagne-suppe.

Sådan gør du

Trin 1: Skræl og hak løg og hvidløg, og sæt dem til side. Skær også peberfrugter, den skrællede gulerod og bladselleri i små tern.

Trin 2: Varm olien i en gryde. Svits løget, indtil det bliver klart, tilsæt derefter hakket kød og steg det. Tilsæt nu resten af grøntsagerne sammen med hvidløg og steg det hele godt. Tilsæt to spiseskefulde tomatpuré og krydr med salt, peber, sukker og krydderier. Steg det hele kort.

Trin 3: Sluk med tomater og bouillon, og lad det koge under omrøring i knap ti minutter. Knæk lasagnepladerne i mundrette stykker, tilsæt dem til suppen, rør rundt og lad dem koge i yderligere ti minutter. Lasagnepladerne skal være møre.

Trin 4: Smag suppen til. Skyl basilikum, ryst det tørt og pluk bladene. Server suppen med basilikum, creme fraiche og parmesan.

Tips til lasagne-suppe

  • Du kan også servere lasagne-suppen med kødboller. For at gøre det, blander du blot hakkekød med tomatpuré og rasp, former massen til kødboller og steger dem i en pande med olie. Tilsæt dem til suppen lige inden servering.

  • For den vegetariske version kan du udelade kødet eller bruge et vegetarisk alternativ.

  • Ingredienserne i opskriften kan varieres efter smag. Svampe, squash, majs og spinat passer godt til suppen.

  • Yderligere krydderier som spidskommen, koriander, laurbærblade og chili kan give lasagne-suppen mere smag.

  • Andre oste som Gouda eller Emmentaler passer også godt til suppen. Derudover kan du også bruge andre typer pasta.

  • Lasagne-suppe er også en måde at bruge rester fra en almindelig lasagne.