Klassisk lasagne er en lækker ret, men dens tilberedning kræver en del tid. Lasagne-suppen er en hurtigere og mindre krævende variation af det italienske forbillede.
Hvad der måske lyder lidt usædvanligt, fungerer rigtig godt som en ret. Ingredienslisten til suppen ligner meget den til almindelig lasagne.
Denne variation er ideel, når tiden er knap. Da suppen i sig selv er kraftig, krydret og ret tyk, mætter den godt og kan serveres som et komplet måltid.
For at lave lasagne-suppe skal du bruge en kniv, et skærebræt, en skræller, en ske og en gryde med låg. Forberedelsestiden er 30 til 40 minutter.
Det skal du bruge
1 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
1 stor gulerod
1 stilk bladselleri
4 spiseskefulde olie
400 g hakket kød (blandet)
Salt, peber, sukker
Tørrede italienske krydderier
2 spiseskefulde tomatpuré
690 g hakkede tomater
500 ml grøntsagsbouillon
6 lasagneplader
3 kviste basilikum
200 g creme fraiche
50 g revet parmesan
Mængden giver cirka fire gode portioner lasagne-suppe.
Sådan gør du
Trin 1: Skræl og hak løg og hvidløg, og sæt dem til side. Skær også peberfrugter, den skrællede gulerod og bladselleri i små tern.
Trin 2: Varm olien i en gryde. Svits løget, indtil det bliver klart, tilsæt derefter hakket kød og steg det. Tilsæt nu resten af grøntsagerne sammen med hvidløg og steg det hele godt. Tilsæt to spiseskefulde tomatpuré og krydr med salt, peber, sukker og krydderier. Steg det hele kort.
Trin 3: Sluk med tomater og bouillon, og lad det koge under omrøring i knap ti minutter. Knæk lasagnepladerne i mundrette stykker, tilsæt dem til suppen, rør rundt og lad dem koge i yderligere ti minutter. Lasagnepladerne skal være møre.
Trin 4: Smag suppen til. Skyl basilikum, ryst det tørt og pluk bladene. Server suppen med basilikum, creme fraiche og parmesan.
Tips til lasagne-suppe
Du kan også servere lasagne-suppen med kødboller. For at gøre det, blander du blot hakkekød med tomatpuré og rasp, former massen til kødboller og steger dem i en pande med olie. Tilsæt dem til suppen lige inden servering.
For den vegetariske version kan du udelade kødet eller bruge et vegetarisk alternativ.
Ingredienserne i opskriften kan varieres efter smag. Svampe, squash, majs og spinat passer godt til suppen.
Yderligere krydderier som spidskommen, koriander, laurbærblade og chili kan give lasagne-suppen mere smag.
Andre oste som Gouda eller Emmentaler passer også godt til suppen. Derudover kan du også bruge andre typer pasta.
Lasagne-suppe er også en måde at bruge rester fra en almindelig lasagne.