Den saftigste chokoladekage: Husk den hemmelige ingrediens!

Mad og drikke

27/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Findes der noget bedre end sådan en syndigt lækkert chokoladebombe på en kold efterårsdag?

Hvis du altid har ønsket at vide, hvordan du kan garantere en super saftig chokoladekage, vil du blive begejstret for denne opskrift.

Med en fin nøddeagtig smag folder denne saftige rkage sig lækker og luftig ud i munden.

Og den hemmelige ingrediens, der giver chokoladekagen den helt særlige konsistens: kærnemælk.

Den perfekte opskrift på en utrolig saftig chokoladekage nyder også godt af de små chokoladedråber, der røres i dejen og gør den færdige kage virkelig lækker.

Hvis du ønsker at reducere sukkerindholdet, kan du sagtens bruge lidt mindre sukker eller for eksempel erstatte det med sødemiddel.

Det skal du bruge

250 g blødt smør

Ca. 80 ml kærnemælk

100 g sukker

5 medium æg

2 tsk bagepulver

150 g hvede- eller speltmel

50 g hakkede/malede mandler

100 g hakkede/malede hasselnødder

1 knivspids salt

50 g kakao (usødet)

40 g chokoladedråber

Sådan gør du

Trin 1: Forvarm ovnen til 180 grader (over-/undervarme).

Trin 2: Smør en brødform og drys den med mel.

Trin 3: Lad smørret blive blødt, eventuelt ved at varme det i mikrobølgeovnen ved lav effekt.

Trin 4: Pisk smørret sammen med sukkeret, tilsæt kærnemælken og pisk derefter æggene i ét ad gangen.

Trin 5: Bland mel med bagepulver, salt, kakao, mandler og hasselnødder og tilsæt det gradvist til smør-sukkermassen.

Trin 6: Mix alle ingredienser med en håndmixer eller røremaskine.

Trin 7: Blandtil sidst forsigtigt chokoladedråberne i.

Trin 8: Brug en spiseske til at lægge dejen i den forberedte brødform og bag den i cirka 50 til 60 minutter på midterste rille i ovnen. Hvis du fordeler dejen i to mindre forme, skal du selvfølgelig halvere bagetiden.

Trin 9: Kontroller med en tandstikprøve, om kagen er færdig. Lad den nu køle af i formen og vend den derefter ud.

Det er vigtigt at lade den køle helt af, da konsistensen af chokoladekagen er ekstremt blød og luftig, og den ellers kan brække, når den vendes ud.

Når kagen er kølet ned, kan du nyde den med en kop varm kaffe eller et kold glas mælk for at fuldende smagsoplevelsen.

En sand drøm for chokolade- (og kage-) elskere!

Kilde: Tag24