Mand finder hund begravet i jord til halsen: Så opdager han, at der er flere begravet med hende

Kæledyr

12/03/2023

Foto: screenshot
Foto: screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Han vidste, at han måtte handle hurtigt.

Tidligere på måneden, mens han arbejdede på en fjerntliggende gård i Tyrkiet, hørte dyrlæge Soner Büyümez en lyd i det fjerne, som han ikke kunne ignorere.

Det skriver The Dodo

Det var en desperat lyd, som et råb om hjælp.

"Jeg løb straks til stedet," fortalte den tyrkiske dyrlæge Büyümez til the Dodo og fortsatte:

"Der var sket et jordskred. Jeg så en hund var fanget i jorden. Kun hendes hoved var tilbage [over jorden]."

Var helt begravede

Hunden var i nød. Men som Büyümez snart ville komme til at lære, var hun ikke bekymret kun bekymret for sit eget liv, men også sine hvalpes. 

"Da jeg så hende første gang, blev jeg meget oprørt," sagde Büyümez. Han vidste, at han var nødt til at handle hurtigt. Büyümez hentede i al hast en skovl og begyndte at grave.

Da Büyümez flyttede jorden, der holdt hunden fanget, hørte han pludselig flere lyde. Lydene var svage, men ikke til at tage fejl af.

"Jeg hørte hvalpenes gråd," sagde Büyümez. "De var under jorden."

Da den første hund var sikkert fjernet, begyndte Büyümez at grave igen for at redde hundehvalpene som var helt begravede.

Reddede syv hvalpe og en mor

Alt i alt reddede Büyümez syv hvalpe, der var blevet begravet levende, efter at deres underjordiske hule faldt sammen om hovederne på dem - til stor lettelse for deres bekymrede mor.

Takket være Büyümez' hurtige handlinger er hele den pelsede familie nu i god behold.

Büyümez mener, at moderhunden var en herreløs, som overlevede på egen hånd på det desperate sted. Men nu vil hun og hendes babyer ikke længere være alene.

"Deres generelle tilstand er meget god. Moderen og hendes hvalpe beskyttede," sagde Büyümez og fortsatte: "Jeg vil passe på dem som mine egne."