Gem den gamle haveslange: 4 måder, du kan genbruge den

Hus og have

26/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er ikke nogen grund til at smide den ud!

Mens du forbereder din have til foråret, har du måske ingen forbehold i forhold ti at smide den stive, revnede gamle haveslange ud, der har stået ude hele vinteren - men i stedet for at smide den på losepladsen, så overvej at genbruge den til brug andre steder i din have.

Her er fire praktiske måder at gøre netop det på.

Stabiliser unge planter

Hvis din forårsopfriskning af haven involverer at plante et par træer, der (forhåbentlig) bliver store, skal du bruge stykker af en gammel haveslange til at forankre dem til deres pæle.

Wilson Bros Gardens anbefaler at bruge gamle slangebits i stedet for indkøbte slanger til dette job. Skær en slids ned langs siden af ​​en slangedel, og vikl den rundt om stammen af ​​træet og dets pæl, så de to forbliver sammen, mens træet vokser sig stort nok til at støtte sig selv uden hjælp.

Slangens fleksibilitet vil tillade træet at vokse uden at kvæle dets bevægelser.

Lav kædeovertræk

Uanset om du bruger kæder til udendørs arbejde eller til at holde gyngerne i dine børnebørns gyngestativ, er en gammel haveslange fantastisk til at gøre jernkæden både gribende og mindre farlig for fingrene.

Reader's Digest anbefaler at trække kæden gennem en af ​​de åbne ender af slangen, hvis det er muligt, men hvis det ikke virker, skal du blot skære en slids i slangen, så du kan vikle den rundt om metallet, og derefter sikre med et par plastikstrips.

Beskyt klinger af alle slags

Før du lægger skøjterne væk forsommeren, skal du bruge et afskåret stykke haveslange til at lave en fantastisk, billig klingebeskytter. Du kan også holde savklingerne skarpe og beskyttede på denne måde.

Faktisk kan ethvert værktøj eller klinger, der skal holde en skarp kant, beskyttes på denne måde, uanset om det er til opbevaring eller transport.

Lav en ny slags slange

Et hul i en slange behøver ikke at gøre det hele ubrugeligt.

One Good Thing af Jillee anbefaler at stikke et par huller mere i den for at vende og lave en gennemvædningsslange, du kan lægge i din have for at lave et midlertidigt vandingssystem.

Brug et lille bor til at lave huller i gummiet, og skru derefter en slangehætte på enden. Læg den ved bunden af ​​dine planter og kør den med få dages mellemrum i cirka 30 minutter for at få dyb vanding.

Du kan også bruge en slange fyldt med hul som et vandingssystem i potten ved at indsætte det i snavset i en potteplante. Hæld vand i den udsatte ende for forsigtigt at vande planten helt ned til dens rødder.

Kilde: Lifehacker