Har du mos i indkørslen? Viralt trick får det væk på 15 minutter

Hus og have

25/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste kender til problemer med mos på indkørsler og gangstier.
OBS: Efter udgivelsen af denne artikel er redaktionen blevet opmærksom på, at det er ulovligt at bruge hjemmelavede ukrudtsmidler i Danmark. Du kan læse hvorfor i artiklen her.
Vi lader artiklen her forblive publiceret et stykke tid med denne disclaimer, så læsere af denne artikel også bliver oplyst om det.
Redaktionen beklager fejlen.

Mos i indkørslen er normalt, men det kan se rodet og uplejet ud, hvis det bliver for vildt. Heldigvis har en ekspert delt en husholdningsgenstand, der kommer til at fungere som "magi" på indkørselsmos på 15 minutter.

Det skriver Express

Selvom belægningssten og asfalt er attraktive belægningsmuligheder for indkørsler, ser de, ligesom alt andet, der holdes udenfor i en lang periode, måske ikke altid så friske ud.

Asfalt har en høj grad af fugttilbageholdelse, som sammen med dens ru og porøse overflade gør den til en yngleplads for mos, lav og alger.

Der er dog én måde, husstande kan få deres indkørsel til at se helt ny ud igen med nogle eksperttips fra Daniel Scholfield, direktør for The Expert Gate Company.

Lav din blanding derhjemme

Eksperten hævdede, at brug af blegemiddel er den bedste måde at "dræbe mos i din indkørsel", men det skal bruges i det rigtige forhold.

Han sagde: "Ethvert mærke af blegemiddel vil virke til at dræbe mos i din indkørsel, men det skal fortyndes med vand først. Dette er for at forhindre enhver misfarvning på din indkørsel, så den bevarer sin oprindelige farve og forhindrer tilfældige pletter. Et forhold på fem spiseskefulde blegemiddel til en gallon vand (cirka 3,7 l) er nok til at rengøre de fleste steder inklusiv i din indkørsel."

Husstande bør blande opløsningen i en spand og derefter fylde en sprayflaske for nem fordeling af blegemidlet hen over deres indkørsel.

Når sprayflasken er fyldt, er det tid til at sprøjte de områder af indkørslen, der er blevet påvirket af mos.

Lad det virke i 15 minutter

Sørg for at fordele "mosdræberopløsningen" jævnt over alle de berørte områder. Dette sikrer, at løsningen bliver "mest effektiv".

Daniel instruerede: "Lad blegemiddelopløsningen være i din indkørsel i omkring 15 minutter, hvilket giver mosdræberen tid til at udføre sin magi."

Når tiden er gået, fjern al blegemidlet fra de behandlede områder med varmt vand.

Husstande ønsker måske at gå over deres indkørsel et par gange for at sikre, at der ikke er efterladt blegemiddel.

Daniel advarede: "Hvis du misser nogle steder, kan dette påvirke din indkørsel negativt ved at forårsage misfarvning, så vær forsigtig med dette trin."

Med blegemiddelopløsningen skyllet væk, vent et par timer, indtil opløsningen fortsætter med at virke.

Tid til knofedt

En indikation af, at mosset er dødt, er, hvis det har fået en gul farve. Det betyder, at husstande er klar til at gå videre til næste trin, hvor de endelig kan fjerne det døde mos fra deres indkørsel.

Brug derefter en børste med hårde børster til at skrubbe alt det døde mos fra indkørslen.

Dette vil kræve noget knofedt, men eksperten garanterer, at "resultaterne er det værd".

Han sagde: "Med alt moset fjernet, vil du stå tilbage med en perfekt rengjort indkørsel, der vil se så god ud som ny."

Kommer ikke igen

Når mosset er blevet fjernet, er der et par forskellige måder at "stoppe det med at komme tilbage på".

En af dem er at blive ved med at feje indkørslen for at forhindre mossporer og frø i at sætte sig ind i den.

Mos trives på mørke, fugtige steder. Så ved at øge mængden af ​​sol, som en indkørsel ser, kan dette "forhindre mos i at vokse på indkørsler". Dette kan gøres ved at ændre, hvor køretøjer er parkeret, så disse pletter af indkørslen får mere sollys.

Derudover kan trimning af forvoksede buske og træer udsætte en indkørsel for mere sollys, hvilket i sidste ende holder mos i skak.