Vil kun oplyse at Barbara er jurist: Statsministeriet mørklægger alt om hendes advarsel

Generelle nyheder

01/4/23 | 05:35

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Barbara Bertelsens underordnede har truffet den beslutning, at offentligheden ikke præcist må vide, hvorfor hun har fået fjernet sin advarsel.

Det hører til sjældenhederne, at en statsminister ikke følger de indstillinger, som en nedsat kommission kommer med. Men det har i dén grad været tilfældet for Mette Frederiksen, når talen falder på forløbet omkring Barbara Bertelsens ansættelse i Statsministeriet, efter at Minkkommissionen indstillede hende til fyring.

Senest er det sket efter, at Mette Frederiksen har fjernet den advarsel, som Barbara Bertelsen fik af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, efter at Minkkommissionen ellers først havde indstillet Statsministeriets departementschef til fyring.

Men hvad den præcise juridiske årsag er til at Mette Frederiksen har annulleret Barbara Bertelsens advarsel, er ifølge Bjørknæs.dk ikke noget, som Statsministeriet ønsker offentligheden skal have adgang til oplysninger om.

Således oplyser gravermediet, at det eneste ministeriets embedsmænd oplyser om advarslen er, at deres øverste administrative chef er uddannet jurist.

Det på trods af, at der ellers er adgang til aktindsigter i forhold til advarsler og andre væsentlige tjenestelige konsekvenser, som højtstående medarbejdere indenfor den offentlige sektor bliver mødt med.

Fjernelsen af advarslen til Barbara Bertelsen kommer i forlængelse af, at hun fra i år har sikret sig en stor lønforhøjelse.