Barbara Bertelsen har dyre vaner: Kaffe og croissanter for 46.579 kroner på skatteydernes regning

Generelle nyheder

20/10/22 | 07:52

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mens andre klarer sig med kontorets kaffemaskine, så har Barbara Bertelsen haft helt andre dyre vaner, når der skulle inviteres til fine møder.

Næsten uden undtagelse har ethvert kontor med respekt for sig selv en kaffemaskine, som ikke kun står bag de daglige mokkaleveringer, men også udgør et socialt samlingspunkt.

Men sådan har det langt fra forholdt sig for den skandaleombruste departementschef Barbara Bertelsen, da hun i årene 2015 til 2020 havde samme titel hos Justitsministeriet – det vil sige ministeriets højest placerede embedsmand.

Således kan Journalista.dk nu afsløre, at det var den berømte københavnske Café Europa, som stod for leveringerne af kaffe til Barbara Bertelsens møder. Cafeen, der ligger placeret i gåafstand fra Justitsministeriet, leverede løbende kaffe til departementschefen - hvilket var med til at gøre, at skatteydernes udgifter løb op.

Således viser aktindsigter, at cafeen alene i 2017 kunne fremsende fakturaer fra Barbara Bertelsens møder for 46.579 kroner, efter at have stået bag 77 forskellige leveringer bestående af først og fremmest kaffe og eventuelt også eksempelvis croissanter.

Årsagen til at det store forbrug af skatteyderbetalt cafékaffe først kommer frem nu er, at Justitsministeriet har været iøjnefaldende langsomme i forhold til fremsendelsen af bilagene.

Det på trods af at Offentlighedsloven ellers fastslår, at det som absolut udgangspunkt skal ske indenfor syv arbejdsdage.