Luksus til Mette og Barbara: Brændte 330.000 kroner af på flybilletter til New York

Generelle nyheder

01/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Statsministeren og hendes skandaleombruste departementschef Barbara Bertelsen var en del af den store delegation, der i september rejste til USA på iøjnefaldende flybilletter.

Danskernes økonomi er langt fra hvad den har været, efter den er blevet ramt af stærkt stigende inflation og energikrisen. Det har også fået statsminister Mette Frederiksen til at mane om økonomisk smalhals, så det ad den vej bliver muligt at komme helskinnet igennem krisen.

Men ifølge Bjørknæs.dk synes der langt fra at gælde de samme betragtninger fra socialdemokraten, når hun hopper om bord på flyet til udlandet.

Det i forlængelse af en rejse, som hun sammen med en større embedsmandsdelegation foretog til New York i slutningen af september. Her skulle hun deltage i FNs generalforsamling, ligesom fokus også var på at markedsføre det danske kandidatur til FNs Sikkerhedsråd.

Alene for flybilletterne endte turen med at stå skatteyderne i lige over 330.000 kroner, hvilket blandt andet skyldtes, at Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen og endnu en embedsmand, fløj på hvad der fremstår som 1. klasse.

Anderledes trange forhold var der over Atlanten for yderligere fire embedsmænd, som måtte nøjes med dårligere placeringer på flyene.

Hvis du kunne tænker dig at læse mere om alle de dokumenter, der er forsvundet i Mette Frederiksens tid som Statsminister, så kan du købe bogen Lev Mette her.