Ingen ministerier kan finde bilaget: Regningen for Mette Frederiksens privatfly er pist væk

Generelle nyheder

24/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Flere ministerier har igennem snart et halvt år ifølge eget udsagn uden held ledt efter regningen for det privatfly, som tilbage i februar fløj Mette Frederiksen rundt i Europa.

Umiddelbart skulle man tro, at når statsminister Mette Frederiksen tager på officielt besøg hos den franske præsident og efterfølgende deltager i EU-møder i Bruxelles, ville det være nemt for administrationen at finde frem til regningen for det anvendte privatfly.

Men ifølge Bjørknæs.dk har dette langt fra været tilfældet.

Således kan gravermediet berette, at flere ministerier nu uafhængigt af hinanden oplyser, at regningen for flyvningerne ikke kan findes. Det selv om de samme ministerier henviser til hinanden i forhold til, hvor udgiftsbilagene i stedet befinder sig.

Rejsen, som de forsvundne bilag relaterer sig til, fandt sted tilbage i februar, hvilket skete direkte i forlængelse af en kronik, som Mette Frederiksen indrykkede i Politiken. Her fortalte statsministeren, at hun var grøn før hun var rød.

Alligevel valgte hun at tage privatflyet, selv om der var hurtigere og langt mere miljørigtige alternativer med rutefly.

Du kan købe Lars Bjørknæs' bog om de mange forsvundne bilag her.