Mette Frederiksen meldt til 'Luksusfælden'

Generelle nyheder

16/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er langt fra alle, der er tilfredse med statsminister Mette Frederiksens måde at drive den danske økonomi. Derfor er hun nu blevet tilmeldt 'Luksusfælden' af en kollega i Folketinget.

Statsminister Mette Frederiksen afholdt onsdag pressemøde i fællesskab med finansminister Nicolai Wammen, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen samt erhvervsminister Simon Kollerup.

Pressemødet blev afholdt i Spejlsalen i Statsministeriet, og efter pressemødet var det bestemt ikke alle, der var imponerede.

På pressemødet præsenterede regeringen et prisloft, der skal give danskerne mulighed for at indefryse deres den del af deres regninger på el, gas og fjernvarme, der ligger over prisniveauet fra sidste efterår.

Det betyder dog ikke, at man slipper for at betale den yderligere udgift. Derimod får man mulighed for at afdrage den resterende del af regningen over en periode på fem år. Således får danskerne mulighed for at låne penge af staten til at betale blandt andet de afgifter, som staten opkræver.

Konkret anbefaler regeringen, at prislofterne sættes til: 15,45 kroner pr. kubikmeter gas, 1,87 kr. pr. kilowatt-time for varmepumper og elpaneler, 1,44 kr. pr. kilowatt-time for fjernvarme samt 2,99 kr. pr. kilowatt-time for el (belysning med videre).

Faktum er dog, at der ikke er tale om et egentligt prisloft. Priserne stopper nemlig ikke, når de når ovenstående niveau. Derimod får danskerne blot mulighed for at udskyde den del af regningen, der overstiger det såkaldte prisloft.

Det har medført, at regeringen fra flere sider har fået stor kritik for deres forslag. Mange har sammenlignet det med at 'tisse i bukserne, for at holde sig varm', da betalingsproblemerne blot vil blive udskudt.

En af dem, der tilsyneladende ikke er fan af det nye forslag fra regeringen, er Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen.

I stedet for blot at give udtryk for sin utilfredshed, har han dog valgt at gå skridtet videre. Han har simpelthen valgt at melde Mette Frederiksen til tv-programmet 'Luksusfælden'.

"Så gik den ikke længere. Mette Frederiksen er nu tilmeldt Luksusfælden, da hun tydeligvis ikke forstår forskellen på et prisloft og afbetaling," skriver han.

Nye Borgerlige-politikeren lægger derfor ikke skjul på, at han er blandt de personer, der ikke mener, at regeringens forslag kan betegnes som et egentligt prisloft.

Derimod tilbydes danskerne en afdragsordning, der giver dem mulighed for at fordele varme- og energiudgifter over fem år.