Kommune lader sig inspirere af Mette Frederiksen: Sletter mails af ”sikkerhedsmæssige årsager” i svindelsag

Generelle nyheder

15/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Efter Næstved Kommune blandt andet overførte 100.000 kroner til en spansk døgnkiosk uden cvr- og telefonnummer, valgte den at slette mails omkring forløbet.

Da diskussionen omkring Statsministeriets sletning af sms'er for alvor rasede, lød det igen og igen fra Mette Frederiksen, at det var sket af ”sikkerhedsmæssige årsager”. Det så det eksempelvis ikke blev muligt for uvedkommende at hacke sig ind på hendes telefon, for efterfølgende at misbruge vigtige informationer.

Men nu tyder meget ifølge Bjørknæs.dk på, at sletningerne af potentielt vigtige oplysninger, nu også sker hos kommuner.

Det kan ses af en aktuel sag fra Næstved Kommune, som ifølge eget udsagn dette forår var udsat for et ondsindet og avanceret hackerangreb, som medførte overførslen af omkring 100.000 kroner til en spansk døgnkiosk. Det på trods af at døgnkiosken på sin faktura ikke havde opgivet noget cvr-nummer, ligesom den heller ikke indeholdt noget telefonnummer, som embedsmændene kunne have brugt inden overførslen.

Nu viser det sig samtidig, at kommunen har slettet en række e-mails i sagen. Overfor Bjørknæs.dk forklarer kommunens presseafdeling dette med ”sikkerhedsmæssige årsager”.

Det uanset at Næstved Kommune har indgivet en politianmeldelse i sagen og de slettede e-mails, således kunne have eller ville få betydning.