Undgå svindel på internettet med disse tips

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Online-handel i Danmark er en af de vedvarende stigende trends de sidste mange år, og langt størstedelen af den danske befolkning har på et eller andet tidspunkt købt noget på nettet.

Denne trend er ikke kun for den yngre del af befolkningen, faktisk er statistikken helt klar og siger, at aldersgruppen 50+ står for størstedelen af omsætningen.

Den yngre generation går oftere online for eksempelvis at finde de bedste tilbud på tøj, men forlader i større grad siderne, inden købet er gennemført. Her er de ældre mere tilbøjelige til at gennemføre købet og handler statistisk også for større beløb.

Brug fornuften og undgå at blive snydt

Det er meget tillokkende og nemt at handle på nettet, desværre er der enkelte hjemmesider, der prøver at snyde, og derfor er det en god idé altid at følge disse råd:

  • Undersøg hjemmesiden

  • Kig efter e-mærket

  • Brug en sikker betalingsform

  • Tjek din vare og kontoudtog

Når du ønsker at købe én eller flere varer på internettet er det altid en god idé at undersøge den hjemmeside, hvor du er ved at handle. E-mærket er et certifikat, som gives til online-butikker for at verificere, at det er en legitim forretning, og det findes typisk nederst på siden. Herudover er det muligt at søge på webshoppen og finde online anmeldelser, og hvis langt størstedelen har haft en positiv oplevelse er det tegn på, at det er et godt sted at handle.

Når der betales, er det en god idé altid at benytte enten kort-betaling eller MobilePay, for hvis der benyttes almindelig bankoverførsel, kan banken sandsynligvis ikke hjælpe dig i tilfælde af, at det skulle være svindel.

Efter varen er blevet modtaget, er det bedst altid at tjekke, at det rigtige beløb er blevet trukket fra din konto, og at varen har den rigtige kvalitet og ikke er blevet beskadiget under transporten. Husk, at når du handler på internettet, er du beskyttet af den samme lovgivning, som hvis du handler i en fysisk butik i forhold til fortrydelses- og reklamationsret.

Det vigtigste er at huske den sunde fornuft, når der handles på nettet, og herudover er det bare med at udnytte alle de gode muligheder, der findes på internettet.

Udnyt de gode tilbud

Heldigvis er det kun en minimal del af de online webshops, som forsøger at snyde forbrugerne, og derfor er det altid anbefalelsesværdigt at udnytte de gode tilbud, som kan findes på internettet.

Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvor de bedste tilbud findes, og derfor er det en god idé at gå ind på en hjemmeside, hvor du kan finde de bedste rabatkoder på internettet. Dermed ligger alle de bedste tilbud samlet på én side, og der er også vished omkring, at den webshop, som der bliver vist tilbud fra, har sikkerheden i orden.

Med en rabatkode er det tit muligt at få ekstra gode og eksklusive tilbud på i forvejen billige varer, og dette giver nogle unikke muligheder, som ikke er tilgængelige i de traditionelle fysiske butikker.