Flytning af bolig som pensionist

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der kan være flere grunde til, at man som pensionist vælger at starte på en frisk i et nyt hjem. Der er ikke nogen grund til at bo tæt på sin arbejdsplads og der er i mange tilfælde ikke noget, der binder en til et bestemt sted.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det kan for eksempel være, at man gerne vil rykke til et sted, hvor man kan have en mere rolig tilværelse, der stemmer overens med den nye livsstil. Hvis du kan relatere til dette, kan du med fordel læse videre. Vi vil nemlig nævne nogle forskellige ting, der er vigtige at have i mente, når man som pensionist skal flytte bolig.

Vær på den sikre side

I forbindelse med søgningen efter det nye hjem, kommer man hurtigt i kontakt med en masse forskellige ejendomsmæglere. Grundet deres imødekommende og varme personlighed kan de virke utrolig troværdige, når de forklarer om alle de mange fordele, der er ved det hus, som man overvejer at købe.

Som pensionist skal man dog være utrolig påpasselig, eftersom disse sælgere er vel bevidnede om den position, man som køber, står i. De vil ikke tøve ét sekund med at udnytte den naivitet, som de mener, at mange pensionister besidder, grundet en stor købevillighed, som kan stamme fra en pæn pensionsopsparing.

Pointen med ovenstående er, at man ikke skal lade sig narre til at købe, hvad der virker som det første og bedste. Det kan derfor anbefales, som en måde at undgå dette på, at hyre en boligadvokat. En boligadvokat kan hjælpe dig med alt lige fra tingløsning af skøde til refusionsopgørelse. Du kan altså være 100 procent sikker med dit valg af bolig og få alle de oplysninger på bordet, som måske ikke ville være kommet frem foruden hjælp fra en boligadvokat.

Der kan være mange fejl og mangler i det hjem, man har forelsket sig i, som ejendomsmægleren ikke har det dårligt med at lægge skjul på i salgstalen. De værste tilfælde kan være ting, som man egentlig først opdager, når man er flyttet ind og bruger meget tid i hjemmet. Et godt eksempel er, at man ved første besøg i huset ikke lægger mærke til, hvordan akustikken er, men først finder ud af dette, når man har betalt. 

Strukturer din flytning

Når du så, med hjælp fra din advokat, har fundet det nye hjem, begynder selve flytteprocessen. Først og fremmest er dette naturligvis ikke noget, man som pensionist skal stå alene med. Det gælder om at trække i alle de tråde, man kan for at spørge om hjælp. Hvis man er så heldig at have børn, som er oppe i årene, er det jo en oplagt kilde til flyttehjælp, da deres familier kan udgøre mange hjælpende hænder. Hvis ikke dette er en mulighed, er der ingen skam i at kontakte det lokale flyttefirma.

Selve struktureringen af flytningen skal dog stadig tages stilling til på trods af de hjælpende hænder, man har fundet frem til. Der findes mange metoder, som man kan benytte sig af for at effektivisere sin flytning. Det anbefales dog, at man strukturerer opbevaringen af sine ejendele efter rum i huset. Dette vil sige, at man kan lægge sit sengetøj og andre genstande til soveværelset ned i én kasse og skrive ”soveværelse” på den. Dette gøres ligeledes i de øvrige rum i huset, således at man, når man skal flytte ind i det nye hus, blot kan placere papkasserne i de rum, hvor de hører til og begynde at pakke ud. Nemt og hurtigt.

Forhåbentlig har ovenstående informationer givet en indsigt i, hvad der gør sig gældende, når man som pensionist søger nyt hjem. Nøgleordene er altså at være kritisk under søgningen og være struktureret under selve flytteprocessen.