Så er der valgflæsk: Mette Frederiksen med nyt valgløfte, der allerede er indfriet af andre

Generelle nyheder

22/9/22 | 11:12

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Et af den kommende valgkamps store slagsmål tegner til at blive, hvordan der skal ske aflønning af medarbejderne indenfor den offentlige sektor. I den forbindelse er statsministeren kommet med et valgløfte, som allerede for længst er indfriet.

Hvis du kunne tænke dig at blive skolelærer, skal det for fremtiden være muligt at tage uddannelsen i mindre byer som f.eks. Hjørring.

Sådan lød et af løfterne i en annoncekampagne, som Socialdemokratiet satte gang i tidligere på måneden. Det ud fra en betragtning om, at det ikke længere skal være nødvendigt for eksempelvis nordjyder at søge mod større byer som Aalborg, for at tage en uddannelse.

Der var dog bare det problem, at der allerede fandtes en uddannelse til skolelærer i Hjørring. Endda langt fra nogen ny af slagsen, da den de seneste mange årtier har optaget og uddannet lærere.

Nu kan Bjørknæs.dk så afsløre, at statsminister Mette Frederiksen og hendes parti igen er kommet med et valgløfte, der allerede er indfriet.

Det i forhold til, at der for fremtiden skal udbetales løn til SOSU-studerende, så de ikke behøver at nøjes med SU. Et løfte Mette Frederiksen den forgangne weekend på Socialdemokratiets landsråd begrundede med, at det ville hjælpe afgørende på den fremtidige rekruttering af SOSU-hjælpere.

Men løftet er allerede indfriet af kommuner, som giver deres SOSU-hjælpere løn under uddannelse.