Varmere end end sommernat: Det danske vejr slår flere rekorder

Generelle nyheder

13/11/22 | 07:42

Skrevet af Redaktionen

Natten til lørdag har været rekordvarm for en nat i november måned. Det samme var natten til fredag.

Vi er snart halvvejs november måned og dermed godt på vej ind i december måned. Det betyder både jul og vinter, men sidstnævnte har vi ikke set meget af endnu.

Det er stadig 10-15 grader i dagstimerne, men også nætterne har i ugens løb været varme i forhold til årstiden. Natten til fredag nåede temperaturen på intet tidspunkt under 10,8 grader, hvilket var ny rekord for en november-nat.

Den holdt dog ikke længe, for natten til lørdag blev rekorden slået igen. Den laveste temperatur, som blev registreret natten til lørdag, lød på 11,2 grader ved Brandelev lige øst for Næstved.

På én uge har vi altså slået rekorden hele to gange. Tager man årstiden i betragtning, har den netop overståede nat været ret varm. 

En meteorologisk nat er defineret ved at starte om aftenen klokken 19 og fortsætte til næste morgen klokken 07 - altså 12 timer.

Gennem hele denne periode har middeltemperaturen været 12,9 grader, hvilket altså er ny rekord.

Varmen er for mange helt sikkert en rar ting, men ifølge meteorolog ved TV 2 VEJR, Sebastian Pelt, så er den varme, vi oplever over Danmark i øjeblikket, helt grotesk.

"Den netop overståede nat har været endnu mere spektakulær (end natten til fredag) – og så vild, at det er helt uden sidestykke," fortæller Sebastian Pelt til TV 2.

Den gennemsnitlige nattetemperatur i juli og august lyder på henholdsvis 12,7 og 12,8 grader.

Dermed har den forgange uges middeltemperatur om natten på 12,9 grader rent faktisk været varmere end en gennemsnitlig dansk sommernat.