DMI med udmelding: Frosten er på vej

Generelle nyheder

11/11/22 | 21:07

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Selvom sommeren er et stykke bag os, har temperaturerne været høje. Men nu skal vi i stedet forberede os på frostvejr. Det skriver DMI.

Julen står snart for døren, og inden længe træder vi ind i vintermånederne. Det går oftest hånd i hånd med, at temperaturene daler en hel del. 

En månedsprognose fra DMI løfter dog sløret for, at det milde og omskiftelige efterårsvejr ser ud til at fortsætte en rum tid endnu. 

I perioder vil det dog blive afløst af tørt vejr med nogen sol - mens der efterhånden ventes køligere luft ind over Danmark vestfra. 

Det relativt milde vejr kan give anledning til flere tørvejrsdage i træk med lidt eller nogen sol. 

Desuden vil det milde vejr dominere, men i forbindelse med højtryksrygge, opklaring og svage vinde vil der sandsynligvis stedvis forekomme let nattefrost. 

Man skal altså ikke vente meget længere, da det forventes at strejfe Danmark i uge 47. 

Samlet set, så forventes ugen at byde på temperaturer lidt over normalen. Dagstemperaturen vil typisk nå et sted mellem 5 og 10 grader. 

Nattetemperaturen vil derimod nå ned omkring frostgraderne, mens der enkelte steder vil være helt op til 4-7 grader. 

Nedbørsmængderne forventes omkring eller lidt under det normale for årstiden. 

Man skal dog tage højde for den usikkerhed der kan være på langtidsprognoser. Der er dog evidens for, at vejrsignaler kan forudsiges ved hjælp af vejrmodeller i op til seks uger frem i tiden afhængigt af vejrtypen.