Sne og slud: 5 uundværlige ting til din hund i vinterperioden

Sponseret indhold

13/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Vinteren nærmer sig, og derfor har vi fundet 5 uundværlige ting til din hund til den kommende periode

Vejret i Danmark er som bekendt en smule omskifteligt, og det gælder også om vinteren. Generelt er vintrene blevet mildere, hvilket betyder regn og rusk, men lidt sne og frost i ny og næ slipper vi nok heller ikke for.

Nedenunder guider vi dig til 5 uundværlige ting til din hund, når temperaturen begynder at blive koldere, og gåturene begynder at blive vådere.

5 uundværlige ting til vinteren
1. Brug for en jakke?

Om det regner eller sner, skal hunden luftes alligevel. Hvis du har en lille hund med tynd pels, kan det være en god idé at investere i noget overtøj, som kan hjælpe den med at holde varmen. Hos Petlux har de et stort udvalg af overtøj til hunde. Vi kan fx anbefale denne fleecejakke, som er dejlig blød og varm. Jakken er justerbar og er god til hunde, der ikke kan lide at få trukket noget ned over hovedet. Vil du have en vandtæt jakke, kan vi anbefale denne regnjakke med aftageligt foer, som er let at tilpasse dagens vejr.

2.  Undgå våde poter og beskidt pels indenfor

Når det regner og rusker udenfor, kan det ikke undgås, at hundenes poter bliver våde og beskidte. Hvis du vil undgå våde poter og beskidt pels indendørs, kan du med fordel anskaffe dig en tørremåtte til din hund. Siccaro har fx udviklet en smart fugtopsugende måtte, som din hund kan ligge på, når den er våd. Måtten hedder FlexDogMat og er perfekt til både bil, hus og campingvogn, når din hund kommer våd hjem fra gåtur. Måtten er stødabsorberende, fugtopsugende og antibakteriel, så din hund ligger både godt og tørt, uden at måtten kommer til at lugte.

3. Bekæmp flåter og lopper

Forår er normalt flåt- og loppesæson, men med det mildere vejr er sæsonen blevet længere. Fugtighed giver nemlig flåter store chancer for at overleve, så selvom årstiden siger efterår eller vinter, er det altså en god idé at kigge sin hund efter en gang imellem alligevel – især efter en tur i skoven. Vejer din hund under 20 kg., kan du bekæmpe flåter og lopper med disse fx pipetter, mens du skal bruge disse, hvis din hund er over 20 kg.

4. Sæt lys på

Vinter er lig med mindre dagslys, og dermed kan det nok ikke undgås, at gåturen kommer til at foregå i mørke. Her kan det være en hjælp at sætte en lygte på din hund – så kan den både ses i trafikken, og du får lidt lys på din vej. Petlux har et stort udvalg af lygter til din hund, fx disse, som kan sætte fast på alle former for snore, seletøj og halsbånd.

5. Forkæl din hund

Efterår og vinter byder på koldere vejr, og dermed er der rig mulighed for at hygge indendørs. Skal din hund forkæles lidt ekstra, kan du fx opgradere dens seng. Hos Petlux finder du et stort stort udvalg af senge, vi kan fx anbefale denne fine minimalistiske seng i et lækkert design, som med garanti vil give din hund søde drømme.

Skal din hund forkæles lidt ekstra, har de også et stort udvalg af godbidder og aktivitetsspil. Vi er fx faldet for dette, som træner og aktiverer din hund, samtidig med at den får godbidder.