DMI: Weekendvejret byder på op til 18 grader

Generelle nyheder

29/10/22 | 06:52

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Godt nyt til alle dem der venter med at tænde for varmen:

Det bliver lunt

Den sidste uges tid har vejret været utroligt varmt. Det skyldes at vejret kommer fra syd og sydvest

"Som det har været til fældet den sidste ugens tid, henter vi fortsat vejret far sydvest og syd. Når luften kommer herfra, er der rigtig meget fugtighed i luften, og det har givet dis, tåge og lavethængende skyer, men ind mellem har solen fået overtaget og temp. er løftet op på 15-17 grader," skriver metrolog Frank Nielsen på DMI.dk

Og det lune vejre fortsætter henover weekenden.

Weekendvejret

Fredag var optil 18 grader varm og i løbet af aftenen og natten blev vi passeret af en svag koldfront, som en kort periode har givet noget regn.

Den front er dog passeret lørdag, hvor vi skal forvente at dagen starter solrig inden det trækker op med skyer fra sydvest igen. I løbet af natten til søndag vil en varmfront passere.

Det betyder at vi søndag igen ligger i en varmsektor, der giver meget varm og fugtig luft lidt som fredag. De steder hvor der kommer mest sol vil temperaturene igen nå op på de 17-18 grader

Næste uge

Mandag begynder temperaturerne dog langsomt at falde igen og inden næste fredag kan vi komme helt ned på 8 grader som dagstemperatur.

Mandag vil der først på dagen være stedvis tåge, og i de østlige egne lidt regn, ellers bliver det mest tørt og perioder med lidt eller nogen sol.

Temperaturerne vil være mellem 13 og 16 grader og svag til jævn vind fra sydvest og syd.

Tirsdag får vi perioder med regn eller byger, især i den nordvestlige del af landet, og kun lidt sol af og til.

Temperaturene falder lidt og ligger mellem 12 og 15 grader. Samtidig får vi jævn til hård vind fra sydøst.