Mand angrebet af bjørn: Forsvarer sig med næb og klør

Generelle nyheder

20/10/22 | 12:18

Foto: YouTube @Bearattacksclimber
Foto: YouTube @Bearattacksclimber

Skrevet af Emil B.

Det er den store frygt, som de fleste nok har, der er ud for at vandre: en bjørn angriber dem. I de fleste tilfælde forsvarer de sig ved at banke grydelåg mod hinanden. Men sådan kan alle ikke reagere. Og i denne video må en mand kæmpe en dødsensfarlig kamp mod bjørnen.

Den farlige kravletur

I videoen ser vi, hvordan en japansk mand kravler fredeligt op ad en klippe. Han beundrer de naturskønne omgivelser, men pludseligt bliver han angrebet af en bjørn.

Han fortæller selv, hvordan "I stedet for blive bange valgte jeg at tænke, at jeg ikke havde nogen anden mulighed end at se det i øjnene, når den angreb."

Klatreren slår derfor ud efter det vilde dyr og rammer den flere gange i ansigtet. Bjørnen falder kortvarigt tilbage og starter derefter det næste angreb. Denne gang sparker manden til den pelsede angriber med alt, hvad han kan.

Video: YouTube @Bearattacksclimber

Voldsom kamp mod bjørnen

Bjørnen ser ud til at være besejret, men så vender den sig igen mod ham. Han råber af den, og denne gang giver hans selvforsvar heldigvis pote. Bjørnen vender sig bort fra ham og spæner væk fra klatreren ind i skoven.

Efter angrebet kravler han tilbage mod toppen, denne gang uden uventede hændelser. Og kort efter fortsætter han turen nedad med en historie, han garanteret kunne fortælle sine børnebørn.

Så hvorfor angreb den?

Troede klatreren ville angribe dens unge

"Når jeg ser tilbage på videoen, ser det ud til, at bjørnen angreb mig, fordi den ville beskytte sin unge. Jeg kom ved et uheld til at bevæge mig ind på bjørnens territorium. Da den angreb mig, måtte jeg kæmpe i selvforsvar," skrev manden.

Og det er han ikke den eneste, der fortæller. Ofte er bjørne fredelige, men hvis der er nogen, der vil angribe deres unge, så er de klar til at kæmpe tilbage og med en voldsom kraft - bjørne er ufattelige stærke.